Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ungdomsskoleelevene får leksehjelp

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.08.2017 09:22:20
Learningrose

​Dette skoleåret får ungdomsskoleelevene tilbud om leksehjelp som en prøveordning. Evalueringa til våren bestemmer om det blir en fast ordning.

​Tirsdag 29. august 2017 ble en historisk dag på Trysil ungdomsskole. Da fikk elevene for første gang leksehjelp på skolen.

​Hovedutvalg for oppvekst og kultur vedtok i mai å gi leksehjelp hver tirsdag og torsdag kl. 14.30-16 som en prøveordning dette skoleåret.

Lærere til stede

Lærere med kompetanse i norsk, engelsk og matematikk og elevveiledere skal være til stede. Det går med seks lærertimer i uka, og det koster 150 000 kroner i året.

Påmelding

Rektor Marit Førrisdahl Kvisler har skrevet et brev som alle elevene på ungdomsskolen får med seg hjem i sekken. Der er det med en svarslipp som de foresatte skal skrive under på etter at det er krysset av for om eleven ønsker leksehjelp begge dager, bare en av dagene, bare av og til, eller om de ikke ønsker leksehjelp.

Hyggelig

- Det er hyggelig å kunne tilby leksehjelp på ungdomsskolen. Vi håper så mange elever som mulig ønsker å benytte seg av tilbudet. Formålet er å gi eleven hjelp med skolearbeidet, mestringsfølelse og gode rammer for selvstendig arbeid, skriver rektor.

Foresattes ansvar

Hun understreker at lekser er viktig fordi elevene får trening i lærestoffet som er gjennomgått i timene.

- Det er de foresatte sitt ansvar å følge opp at leksene blir gjort selv om elevene får leksehjelp på skolen. Leksene gir også de foresatt viktig informasjon om hva elevene arbeider med på skolen, skriver hun og oppfordrer alle foresatte til å følge med og vise interesse for elevenes lekser.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 04.09.2017 07:48:40