Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Artig å være kreative sammen på sykehjemmet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.03.2018 09:44:49
Kurvball

​Kurvball er en av aktivitetene ungdommene i Kreative Sammen har innført på Borgtun på Trysil sykehjem.

Foto: Ohm Sopaluck Pimpamote

​De har litt av hvert å glede seg til på Borgtun, men det spørs om de ikke gleder seg ekstra til ungdommene i Kreative Sammen kommer på besøk.

​Det har Linn Holmseth Kjærnet, Aina Nordhagen, Silje Larsen Ryen, Karl Norstad, Magnus Lutnæs Jonsson og Ohm Sopaluck Pimpamote gjort til stadighet siden i fjor høst da de fant ut at å spre glede på Borgtun skulle være en stor del av elevbedriften deres.

Fantastiske

- Disse ungdommene er helt fantastiske! Vi setter stor pris på at de bruker av fritida si for å gjøre aktiviteter sammen med beboerne våre, sier avdelingsleder Ida K. Nymoen. Sist de var der, 2. mars, var de i A-avdelingen og spilte minicurling med de eldre.

Variasjon

Ungdommene har fantasi og finner stadig på noe nytt når de er på Borgtun. Og de besøker andre avdelinger på sykehjemmet også.

- Siden i fjor høst har vi vært på sykkeltur, spilt yatzy, kurvball og bowling og kastet erteposer i bøtter blant annet, sier Ohm. I tillegg tar de seg tid til å sette seg ned for en god prat, eller la kreativiteten blomstre med ulike materialer som utgangspunkt. Kongler for eksempel. Eller som under OL da de bakte boller og dro og så på TV med sportsfantastene i 2. avdeling.

Elevbedrift

- Alt startet som et prosjekt på Trysil ungdomsskole, der hele niende trinn skulle starte og drive egen bedrift. Vi har holdt på siden da. Mens de andre gikk for produkter, ville vi finne på en tjeneste. Vi var både innom løvraking, vasking og annet hjemme hos folk. Men til slutt kom vi på idéen om å være på sykehjemmet. Den gikk vi for. Moren til Linn, Mona Holmseth, satte oss i kontakt med avdelingslederen på Borgtun, Ida Nymoen. Så var vi i gang. Siden har nettverket vårt vokst, så nå er vi innom andre avdelinger også, sier Ohm.

Produkter

De har fortsatt å besøke avdelingene på sykehjemmet med liv og lyst også etter at elevbedrift-perioden var over. Overskudd til mer har de også, disse ungdommene.

- Vi er for gjenvinning og resirkulering og lager ting av for eksempel hermetikkbokser. Det er bare å ta kontakt på facebooksida vår, sier Ohm.

 

 Bildeglimt fra Kreative Sammens aktiviteter på Borgtun

SykkelturKonglerMer konglerOLBowlingMer bowlingYatzyMinicurlingRundt bordet
Sist oppdatert: 07.03.2018 11:23:41