Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Jordet skole videre i Vis med avis

Fem elever på kne med avis i hendene foran fem stående med avis

​Imponerende gode kunnskaper om samfunnet vi lever i, har 7. trinn på Jordet skole!

Foto: Laila E. Lauritsen, Trysil kommune

 

7. klasse på Jordet skole fikk høyeste poengsum av 36 Hedmarks-klasser i første runde av konkurransen Vis med avis.

Det er Avis i skolen i Hedmark og Oppland som står bak Vis med avis - en kunnskapskonkurransen for 7. trinn.

1 800 var med

1 800 elever i våre to fylker var med i første runde i kampen om å bli fylkets beste avislesere. Konkurransen går over tre runder, og den klassa som er best da, vinner 3 000 kroner. Fra Sør-Østerdal går Jordet, Melåsberget og Sønsterud skoler videre til andre runde i uke 3 2015. 
- Høyeste poengsum i første runde fikk 7. trinn ved Jordet skole med 11,80 poeng av 15 mulige. Ingen kan si at spørsmålene var spesielt lette. Da er det svært imponerende at så mange elever har så gode kunnskaper om samfunnet vi lever i, skriver skolekonsulent i Avis i skolen Hedmark og Oppland, Anita Vestli i et brev til de tre skolene.

Kjempeglade

I Jordet er de både stolte og glade, ikke minst lærer Laila E. Lauritsen.
- I uke 42 leste vi aviser og jobbet i grupper med oppgaver rundt dagens hovedoppslag. Elevene laget selv oppgavene og rettet svarene fra de andre gruppene. Vi hadde også noen felles samtaler om hovedoppslag og andre nyheter innen for eksempel sport og kultur. I uke 43 fikk vi tilsendt et spørsmålsark med 15 oppgaver, hver med tre svaralternativer. Elevene jobbet individuelt med disse. Svarene ble sendt inn, og vi ventet i spenning på resultatet. Jeg fikk resultatet i går og gjett om jeg ble glad! Høyeste poengsum gikk til Jordet skole og vi er med videre til runde to, jubler hun.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:28:21