Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Jordet skole har fått vennskapsbenk

Brun benk med tegninger av blomster foran vegg med manifest om vennskap

​På denne koselige vennskapsbenken kan elevene på Jordet skole sette seg hvis de føler seg litt ensomme og vil at noen skal ta kontakt.

Foto: Marianne M. Lund, Trysil kommune

​Hvis noen på Jordet skole føler seg litt ensomme en dag, kan de sette seg på den nye vennskapsbenken. Det er et signal til andre elever om at de vil ha kontakt.

​Hele dette skoleåret står vennskap i fokus på Jordet skole. Lærer Marianne M. Lund skriver:

Vi startet første skoledag med å snakke om vennskap og det å skape venner i en felles samling for alle elever, og vi sang Tenkj om vi var venner. Den har alle elevene fortsatt å øve på etterpå.

Vennskap

Når vi har jobbet med klasseregler, har vi hatt fokus på hva vi skal gjøre, og ikke hva vi ikke skal gjøre. Vi har sunget flere vennskapssanger, vi har sett på filmer om vennskap og vi har hatt leketimer med grupper satt sammen av elever fra alle trinn.

Manifest

Sist uke jobbet vi ekstra mye med vennskap og et vennskapsmanifest som er vedtatt i elevrådet. Det er slik:

Jeg setter fingeravtrykket mitt og skriver navnet mitt for å vise at

  • jeg vil være en venn
  • jeg synes det er fint at vi er forskjellige
  • jeg sier fine ting til andre og om andre
  • jeg tar andre med på lek/aktivitet
  • jeg vil si fra hvis noen ikke har det bra

Fingeravtrykk

Alle elever har skrevet under på manifestet ved at de har satt fingeravtrykk på et lerret, tegnet på ansikt, armer og ben og skrevet navnet sitt. Lerretene er laminert og henger nå ved den nye vennskapsbenken vår som ble avduket torsdag 3. september av koordinator for Byggende team Beathe H. Sande og elevrådsleder Martine Stenseth.

Avduking

Ved samlingen ute før avdukingen snakket rektor Hilde Myrvang Solvang om vennskapssatsingen vår, og vi sang Tenkj om vi var venner. Beathe H. Sande sa at hun er glad for satsingen vår og ga noen gode tips som det å huske å si hei når vi møtes, og det å bry seg om hverandre. De laminerte lerretene ble hengt opp, før Beathe og Martine fjernet presenningen som skjulte benken.

Bli sett

Benken er tenkt brukt på den måten at de som setter seg der, har behov for å bli sett, føler seg kanskje litt ensomme og ønsker at noen skal bry seg og kanskje invitere dem med på lek. Elever som ser noen sitte der, har da et ansvar for å være hyggelige og for eksempel spørre om de vil være med å leke, trenger noen å snakke med eller andre ålreite ting.

Foresatte

De foresatte har fått seks tips laget av Vennskapspilotene: ABC - Alle får bli med! På høstens første foreldremøte skal de også få sette fingeravtrykket sitt for å undertegne manifestet.
Så tanken er at skolen, lærerne, elevene og foreldrene skal jobbe sammen i vennskapsprosjektet vårt.

 Bildeglimt fra avdukinga av vennskapsbenken

Hele skolen samlet for avdukingBeate snakker til skolenSigne og Sigrid henger opp fingeravtrykkene til 7.kl breddebildeBeathe og Martine  avduker vennskapsbenken

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 07.09.2015 10:32:25