Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Overveldende 50-års jubileumsforestilling

Gutter og jenter på en scene med flaggvimpler hengt opp på veggen

​Det ble en eventyrlig festkveld!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

 

Innbygda skole feirer 50 år i år. Med sin jubileumsforestilling tok 290 kjempeflinke elever og drivende dyktige lærere oss med på en reise fra 1960-tallet fram til i dag. Det ble en fantastisk festaften.

Når dagen atter sender sitt lysvell over jord - et stort jubileumskor på hele 90 barn dro i gang festaftenen med mange kjære og kjente barnesanger.

Innbygda skole feirer 50 år

Innbygda skole hadde lagt feiringen sin til storsalen på Radisson Blu Resort Trysil 5. november 2014, og denne kvelden var salen fylt opp av foreldre, småsøsken, tidligere lærere og spesielt inviterte. Festkvelden ble svært innholdsrik med glimt fra skolehverdagen, tidsriktige klær, sang og dans, flott koreografert, fra hvert tiår de siste 50 årene.
De ulike trinnene presenterte hvert sitt tiår:
  • 1960-tallet ved første og andre trinn
  • 1970-tallet ved tredje trinn
  • 1980-tallet ved sjette trinn
  • 1990-tallet ved fjerde trinn
  • 2000-tallet ved femte trinn
  • 2010-tallet ved sjuende trinn

Leksehøring og tran

Første og andre klasse tok oss med tilbake til 60-tallet. Margrete Bergseng spilte fremragende som streng lærerinne som la vekt på nøye oppstilling og leksehøring. Skoledagen startet med lesing og skriving. En liten jente ga lærerinnen et rødt fint eple, noe den strenge damen satte stor pris på. - Ja, nå kan dere ta fram matasken, mjølka og skjea deres, så lærerinne Bergseng. Etter maten så var det oppstilling på rekke og rad med skje for å få tran av læreren. - Vil du itte, så skar du, sa en bestemt Bergseng og holdt godt fast under haka til en liten gutt. Mulig dagens skoleelever synes det er greit å slippe og ha med skje hver dag.

Fargerikt

Tredjeklassingene tok oss med til 1970-tallet med ABBAs uforglemmelige Waterloo. Alle i typiske 70-talls klær, og noen av elevene var også sminket som den amerikanske hardrock-gruppa Kiss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leggvarmere og stort hår

Det ble et fornøyelig gjensyn med Fugledansen, La det swinge, Beat It og Fame da 80-tallet stod for tur. Sang og dans ble presentert i pastellfargenes tiår med dertil tilhørende leggvarmere, bodyer, mye hår, masse sminke og litt Baywatch.

Ellen og Gerd Irene

Ellen Barflod og Gerd Irene Mobæk var spesielt invitert til jubileumsforestillingen for å si litt om hvordan det var å være lærer på 70 og 80-tallet. - Da jeg begynte som lærer, brukte jeg, som flere av mine kvinnelige kollegaer, et veldig kort miniskjørt mens kara som underviste brukte lagerfrakker. De hadde imidlertid beltet lavere enn vaktmester Torgersen, sa Gerd Irene Mobæk. Begge lærerne husket svært godt hvordan de stilte opp elevene, og hvor mye tid som gikk med til det på 80-tallet. - Først så måtte de stille opp i skolegården - to og to med en meters avstand til de foran, så måtte de stille opp foran klasserommet og så tilslutt ved pultene sine. Dette brukte man mye tid på, så heldigvis så har man gått bort fra dette i dag, sa Mobæk og Barflod.

Flanellografens tid er forbi

Vi fikk også se en fornøyelig visning av bruk av plansjer og flanellograf i undervisningen. Avslutningsvis for 80-tallet stilte Ellen Barflod opp fire sjetteklassinger til tannpuss med fluor. Med hver sin tannbørste satte de i gang med fluortannpussen - alt nøye og fint instruert av Barflod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se Ilden Lyse

Med ett var vi tilbake på Lillehammer i 1994. Gnistrende kalde vinterdager, seiersrus, rekorder, entusiasme og mange publikummere - The best Winter Olympic games ever. Fjerdeklassingene sang og danset fint til både Se Ilden Lyse og OL-floka i strikkegensere. Feiende flott og jammen vrikket det godt i rockefoten også.

Et nytt eventyr

Femte klassingene tok oss med på et nytt eventyr på 2000-tallet. Fra kladdebøker og gråblyanter, om kranglevoren overhead til lettvinte ipader. De leverte en feiende flott Fairytale (av Alexander Rybak) med feler i papp, kordamer og frikar dansere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag

Sjuendeklasse viste fram egenprodusert film som beskriver skolen slik de ser den i dag. Sjuende trinnet har Knut Linstad som lærer, og han var også en av de første som gikk på Innbygda skole. - Den gang da var det ihvertfall ikke noen forbud mot at elevene kunne ha med seg egen telefon, sa Linstad mens han bar på en vanlig stor og tung hustelefon. Så mye har forandret seg siden da. Læreren husket at noe av det første tekniske hjelpemiddelet som ble brukt i undervisningen var fremviser for slides. - Det var fint, for da kunne vi se på bilder av fugler og dyr, mintes Knut. Sjuendeklassingene hadde filmet skoledagen sin med undervisning, jobbing ved PC'er, lek og slåball ute, svømming og ukeprøver.

Det går et festtog gjennom Bygda

Til slutt sang gikk alle elevene på scena og sang Det går et festtog gjennom Bygda dirigert av Kaare Fladhagen, tidligere lærer ved Innbygda skole gjennom mange år. Kveldens dyktige konferansierer var Åsne Haugestad og Kristian Haug Lindgren fra sjuende klasse. En meget fornøyd rektor Staffan Bergqvist avsluttet festkvelden foran en fullsatt sal med svært fornøyde og imponerte publikummere.

Takk for en utrolig flott jubileumsforestilling!
 

 Mer informasjon

 Jubileumskoret og 2010-tallet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 25.01.2017 11:32:15