Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Informasjon fra rektor på TUS

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.03.2020 14:37:08
HEI-dag på skolene i Innbygda

​​Skolen står ovenfor pedagogiske utfordringer, men målet om læring skal vi løse, skriver rektor Lilian Haugnæss Brenden på Trysil ungdomsskole og kan vise til stor innsats fra både lærere og elever i disse fjernundervisningstider.

​Tilbakemeldingene etter de første dagene med fjernundervisning er at vi har ivrige, positive og løsningsorienterte ungdommer!

​Det skriver rektor Lilian Haugnæss i dette brevet til alle foresatte på Trysil ungdomsskole.

Tusen takk til dere alle sammen som følger opp hjemmeundervisning, og trår til for at vi skal få til dette sammen. Det er en helt ny situasjon for alle skolene i Norge, og det krever mye av både elever og lærere. På veldig kort varsel må vi nå jobbe inn nye rutiner, og opplæringstilbudet skal gis i alle hjem. Lærerne har virkelig stått på for å sette i gang en ny måte å drive opplæring på, og de jobber meget godt og løsningsorientert i et godt kollegasamarbeid. Elevene må disiplinere seg selv, og gjøre jobben selv om de ikke sitter i klasserommet fysisk. De får kun snakket med lærerne (og hverandre) digitalt, i tillegg til at alt av aktiviteter utenom skoletid også er innstilt. Det er en utfordrende tid for hele vårt samfunn, og en viktig jobb for å unngå smittespredning.

Veien blir til mens vi går, og informasjon kommer fortløpende på alle kanaler. Skolen står ovenfor pedagogiske utfordringer, men målet om læring skal vi løse.

Takk til dere foresatte som legger til rette for at ungdommen skal kunne følge opp skolearbeidet.

Hjemmeundervisning

Da er skolen i gang med hjemmeundervisning. Alle elever skal ha vært i kontakt med noen av lærerne sine, og det ligger ukeplaner ute på de «vanlige» kanalene. Det er også lagt inn fysisk aktivitet for alle hver dag, tilsammen 60 minutter hver dag.

Vi ønsker at alle elevene skal få så godt læringsutbytte som mulig i denne perioden, og elevene skal ha fått beskjeder om hva de skal arbeide med. Fra neste uke blir ukeplanene lagt opp i arbeidsøkter, slik at det skal bli mer oversiktlig for elevene når de kan få tak i sine lærere, også faglærere. Det er også lagt opp til arbeid med tidsfrister, slik at alle skal ha mulighet for å få gjennomført arbeidet også utenom disse faste øktene. Alle team er i kontakt med elevene, og vi er i gang med undervisningen, også gjennom læringsplattformen Teams. Arbeidet preges av profesjonalitet, engasjement og deling. Tilbakemeldingene etter fem dager er at vi har ivrige, positive og løsningsorienterte ungdommer! 

Eksamen

På nåværende tidspunkt er det vanskelig å forutse hvilken betydning koronaviruset får for eksamen. Dette planlegges derfor som vanlig. Kunnskapsdepartementet arbeider med saken, og vi vil informere så fort vi det noe mer. Se ellers Utdanningsdirektoratets sider: Informasjon om koronaviruset. Her finnes oppdatert informasjon i forhold til skole, og også råd og tips til hjemmeundervisning. Veldig mange digitale plattformer som til vanlig har betalingsløsninger, har nå gratis løsninger for en periode.

Unngå smitte

Jeg minner om hvor viktig det er at vi alle følger Folkehelseinstituttets råd for å unngå smittespredning. Kommunen har også sendt ut retningslinjer som oppfordrer til å begrense hvem man omgås og at man ikke samles i større grupper. Alle må ta sitt ansvar og delta i jobben med å forhindre spredning. 

Jeg minner om:

Hvis elever har behov for å snakke med noen i Trysil har de flere muligheter:

  • Helse har opprettet en kontakttelefon for barn som er åpen kl. 12-14 fra mandag til fredag. Ring tlf. 47 46 21 32.
  • Helseteamet på skolen er tilgjengelige for elever og foreldre på SMS og for samtale på tlf. 40 44 07 30 og på snapchat.
  • Ungdomsskolens rådgiver Siv kan kontaktes på SMS på tlf. 48 99 84 83 og på e-post(sam@trysil.kommune.no) for å avtale en telefonsamtale. 

Nasjonalt: Døgnåpen alarmtelefon for barn og unge: tlf. 116 111, SMS på 41 71 61 11, e-post alarm@116111.no

Se også Trysil kommunes sider for oppdatering om koronavirus i kommunen, www.trysil.kommune.no/korona.


Med hilsen

Lilian Haugnæss Brenden
Rektor

Sist oppdatert: 19.03.2020 15:16:19