Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Har du en ledig hybel?

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 10.08.2018 10:15:00
Ingar Kristiansen, Bjørn Matsson og Beathe Sande

​Ingar Kristiansen, Bjørn Matsson og Beathe Sande ønsker gode hybler og trygge, gode hybelverter!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Vi trenger flere hybler til elever på Trysil videregående skole. Meld inn til vår kontaktperson på hybelformidlinga.

​Ingar Kristiansen på kulturavdelingen er kontaktperson for hybelformidlinga.

Trenger flere hybler

 - Jeg skal ikke lage avtaler for noen, men kartlegge og formidle hybler, sier Ingar. Oss kjent, så er det første gangen man forsøker hybelformidling i Trysil.

- Antallet hybler som er meldt inn er lavt, så hvis du har en sentrumsnær hybel, så nøl ikke - ta kontakt med meg, oppfordrer Ingar.

Stort behov

- Vi får flere elever langveis fra til høsten. Mange elever kommer utenfra Hedmark. Det er fullt på idrettsfag neste år, og de aller fleste programmene vi har neste år er også nesten fulle, opplyser rektor Bjørn Matsson.

Hybelmangel

- Vi har ingen fylkeskommunale hybelhus lenger, det er over 20 år siden. Med dobbelt så mange hybelbeboere til høsten - sammenlignet med forrige skoleår, så trenger vi mange hybler. Nå ønsker vi å komme i kontakt med utleiere, sier Matsson.

Hybelformidling

Trysil videregående skole har altså inngått et samarbeid med Trysil kommune. Det er kommunen som skal drive hybelformidling, og vi håper på god respons.

- Vi ønsker å få folk på banen, har du en hybel du kan leie ut? Ta kontakt med oss, slik at vi kan formidle gode hybler til elevene, oppfordrer Beathe Sande på kulturavdelingen.

Gode hybler

- Vi trenger gode hybler og trygge, gode hybelverter. Vi ønsker oss sentrale hybler med gangavstand til skolen. Behovet før skolestart ser ut til å ligge på 40-50 hybler. Kanskje det finnes utleiere, som tidligere har leid ut til sesongarbeidere, som nå kan tenke seg å leie ut til elever? Kanskje noen utleiere også kan tenke seg å lage middag en dag i uka eller lignende? Elevene blir en del av trysilsamfunnet, og vi skal gjøre vårt for å ta godt vare på dem, sier Beathe.

Gratis formidling

Hybelformidlinga er gratis. - Vi kan dessverre ikke garantere hybel, men vi skal ivareta elevene på best mulig måte. Det skal være trygt å komme til Trysil og være i Trysil, sier Beathe, Bjørn og Ingar.

Hvis du har en hybel å leie ut eller ønsker å komme i kontakt med hybelformidlinga, ring sentralbordet i Trysil kommune på tlf. 62 45 77 00.

Sist oppdatert: 10.08.2018 10:15:10