Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

HEI-dagen markert i Vestre Trysil og i Jordet

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 03.01.2019 10:00:00
Barn og noen voksne danner et hjerte

​Et hjerte fylt med barn som sier Hei til hverandre.

Foto: Trysil kommune

​Onga i Trysil markerer HEI-dagen flere ganger i året, både i sentrum og ute i grendene.

Slik ble HEI-dagen markert på to av våre grendeskoler:

Et stort hjerte

På Vestre Trysil skole falt markeringa av HEI-dagen sammen med prosjektet Barn hjelper barn. - Og hva passet vel bedre da enn å markere dagen med et stort hjerte sammen med barna fra Vestre Trysil barnehage, sier rektor Lilian Haugnæss Brenden.

Sang og mange Hei

På HEI-dagen var fjerdeklassingene på butikken i Søre Osen hele dagen og hilste på alle som kom innom.

- Vi sang Dyrene i Afrika og en nydelig versjon av Vi-sangen. Deler av dette refrenget passer godt til både HEI-dagen og Barn hjelper barn: Strekke ut en hånd og ikke bare se på. Vi er barn fra forskjellige land som står sammen, og viser vi kan skape samhold om vi bare vil, ingen grenser for hva vi får til, forteller Lilian.

Godt miljø

- Vi er heldige som har en så fin gruppe av både små og store, og vi er stolte av det gode miljøet på Vestre Trysil skole. Både elever og ansatte trives, og skolen har god støtte av foreldre og nærmiljøet, sier rektor.

Mange kom

- Vi hadde invitert både besteforeldre og oldeforeldre til HEI-dagen på Jordet skole, og vi er veldig glade for den kjempestore oppslutningen. Det kom til og med besteforeldre helt fra Stockholm og en oldemor fra Flisa, forteller rektor Hilde M. Solvang.

Sang og dans

Alle fikk høre Hei-sangen, sunget av både elever og barnehagebarn. Noen av elevene framførte BlimE-dansen, mens andre fortalte om fine kommentarer fra medelever. To besteforeldre fortalte også om sin egen skolegang og hva respekt var den gang da.

Trivelig

- HEI-sangen ble sunget igjen, mens alle elevene og barnehagebarna dannet en stor ring rundt gjestene. Så serverte vi vafler, kaffe og saft. Dette ble en veldig trivelig dag synes alle vi på skolen, sier Hilde fornøyd.

Flere HEI-dager

Kommunalsjef Roar Vingelsgaard kan fortelle om flere HEI-dag markeringer også i år. - Allerede i slutten av april blir det noe opplegg rundt HEI-dagen knyttet til Verdens bokdag, så det er bare å glede seg, sier Roar.

 Bildeglimt fra HEI-dagen

HEI-dagen på Jordet skoleHEI-dagen på Jordet skole (2)HEI-dagen på Jordet skole (3)HEI-dagen på Jordet skole (4)HEI-dagen på Jordet skole (5)HEI-dagen på Jordet skole (6)Hei-dagen på Vestre Trysil skole 2018

Sist oppdatert: 03.01.2019 10:02:18