Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Høstmat på Jordet skole

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 26.09.2017 09:54:14
Mat og helse-elevene steker pannekaker

​6. - og 7. klassingene på Jordet skole begynner å få dreisen på matlaging og alt det andre som hører med på et koselig måltid.

Foto: Laila E. Lauritsen, Trysil kommune

​Soppsuppe og pannekaker - mmmmm - det luktet og smakte himmelsk på Jordet skole her om dagen.

Høstmat var temaet da 6.- og 7.-klassingene hadde mat og helse på timeplanen. Pannekaker med bringebær- og jordbærsyltetøy sto på menyen.

Høste fra naturen

- På forhånd hadde vi snakket om de forskjellige bærene vi kan høste i naturen, og hvorfor det er sunt å spise bær. I naturfag har de samme elevene hatt sopp som tema. De har plukket og rensket sopp - og kokt soppsuppe som virkelig falt i smak, sier kontaktlærer Laila E. Lauritsen.

Flinke elever

Laila synes at elevene på 6. og 7. trinn har blitt kjempeflinke på kjøkkenet.

- De jobbet på kjøkkenet hele forrige skoleår også og begynner å bli ganske selvstendige. Dessuten er de kreative, så de dekker trivelige bord som virkelig får opp matlysten. Bordskikk jobber vi også mye med i mat og helsetimene, så her er det meste på stell, sier Laila.

 Bildeglimt fra pannekaketimene i mat og helse på Jordet skole

Dekket bord (1)Dekket bord (2)OppmålingVispingStekingHøstmaten er servert på Jordet skole

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 26.09.2017 10:15:24