Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Høsthilsen fra Jordet skole

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.09.2017 13:15:00
Jordet skole på høsttur i Eltdalsfjella

​Høst er best til fjells kan elever og lærere på Jordet skole skrive under på. De har hatt en herlig dag i Eltdalsfjella.

Foto: Marianne M. Lund, Trysil kommune

​Skogen finner jeg skjønnest i høstgeniets fantasi. Kanskje ble de like lyriske som Bjørnson, ungene på Jordet skole, da de vandret i Eltdalsfjella her om dagen.

​Eller som Øivind Holthe: Rundt oss danset løvet i luften, en siste vals med vindkastene.

Fjelltur

Eller kanskje hadde de ikke tid til å tenke i de baner en gang der de friskt tok fatt på og fullførte den fem kilometer lange turen. For den glade gjengen - ingen klaget en eneste gang må vite - hoppet og spratt, pratet og lo og oppdaget både stort og smått i høstfjellet.

Snøballer

Tenk, det var snø der også. Nok til å lage snøballer til og med. Og fuktig og fint i bakken, så grilling var trygt bare man fulgte reglene for å gjøre opp ild i utmark, og det gjør de sjølsagt på Jordet skole.

Fin høst

Det er ikke bare fjellturen elevene har hatt å glede seg over siden skolen startet igjen må du tro. Nei, hele høsten har vært veldig god, forteller lærer Marianne M. Myrvang. Elevene er greie og lærevillige, og de voksne er fulle av motivasjon. De jobber med kultur for læring, og det betyr blant annet enda mer aktive elever i timene.

Folkedans

Og folkedansen - som vi har skrevet om før - går sin muntre gang.

- Inspirert av neste sommers landskappleik i Trysil er vi i gang med et spennende folkemusikkprosjekt. Else Myhr er en av våre samarbeidspartnere, og hun er med jevne mellomrom innom oss og lærer bort runnom, halling, bjønndans, polka, sanger og mye mer! sier Marianne.

Martin Myhr

En av landets beste hallingdansere, vår egen Martin Myhr, har vært på skolen en halv dag, og han kommer også tirsdag til uka. Resultatet av dette folkemusikkprosjektet får publikum se i en flott forestilling på skolens sommeravslutning i juni 2018.

Bjønndans

Folkemusikkprosjektet påvirker også samlingsstundene de har for hele skolen og for småtrinnet og mellomtrinnet. Jakt var tema på småskolens samlingsstund sist tirsdag, og hva var vel mer naturlig i dette folkemusikkåret enn å avslutte med bjønndansen.

Styrke

Bjønndansen krever både styrke og utholdenhet, og det har bjønnsjegera i Trysil - og elevene på Jordet skole. Der østapå Østerfjellet der tra-li-tra lei. Der skøt 'n gammelbessfar en bjønn tra-li-tra-lei. 

1.-4. klasse danser folkedans Else Myhr spiller opp til folkedans for 1.-4. klasse.

Bjønndans på skolens samlingsstund Bjønndansen er en karslig avslutning på småskolens samlingsstund.

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 29.09.2017 13:21:01