Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Artig leketime på gamlemåten på Innbygda skole

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.09.2016 08:08:47
Elever leker bro, bro brille

​Elevene på Innbygda skole lekte gamle leker som bro, bro brille en hel skoletime til ende.

Foto: Trude M. Engh, Trysil kommune

Elevene på Innbygda skole har lekt gamle leker, slike vi lekte - før smarttelefonen, dataspillene, ja til og med før tv-en.​

​Og vi tipper de syntes det var like gøy som vi, dagens besteforeldregenerasjon, gjorde den gangen vi gikk på barneskolen og fylte frikvarterene med ringleker, slengtau, paradis og hoppestrikk.

Alle sammen sammen

En hel skoletime mandag var alle elevene på Innbygda skole ute og lekte sammen, bare for å ha det morsomt i lag, og for å få det lærere og andre fagfolk kaller økt sosial kompetanse. Ut fra bildene å dømme tror vi målene ble nådd.

Lekene

Inspektør Trude M. Engh ramser opp lekene som sto på timeplanen og som ble utført med stort engasjement, smil og latter og stor innsats over hele linja:

Bro, bro brille, fire på rad, ta den ring, limbo, bowling, høl i hatten, slengtau, slåball, stein, saks og papir, siste par ut Kari og Knut, slå på ring, støvelstafett, bondesjakk med erteposer og triksekonkurranse.

Kjente og ukjente

Noen leker hadde nok flere av elevene lekt før. Andre var nye for dem. Men felles for alle tror vi er at elevene syntes de var så artige at de gjerne tar en leketime til. Eller flere.

 Bildeglimt fra leketimen på Innbygda skole

ErteposestafettErteposestafett2Fire på radHoppe tauKari og KnutLimboSlengtau

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 06.09.2016 08:28:28