Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Første dag på Innbygda skoles nye SFO

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.05.2017 08:48:08
Sturla Løvåsen Skjefstad og Ann Cathrin Særnmo

​Kl 7.25 onsdag 10. mai 2017 sto Sturla Løvåsen Skjefstad klar utenfor nye SFO i Innbygda. Kl 7.30 prikk låses døra automatisk opp, og han ble ønsket velkommen av barne- og ungdomsarbeider Ann Cathrin Særnmo.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Sturla Løvåsen Skjefstad er historisk. Han ble den første eleven som tok i bruk Innbygda skoles nye SFO.

​Sturla var blid som ei sol, fant garderobeplassen sin fort som bare det og begynte å se seg rundt i de store, lyse rommene der over 80 elever er så heldige at de skal tilbringe tid før og/eller etter skoletid og på fridager framover.

Klatrevegg

Vis-à-vis garderoben så Sturla straks noe som fanget oppmerksomheten; en klatrevegg! Han tok øyeblikkelig fatt på utfordringen, og var oppe før noen av oss voksne fikk sukk for oss. Etter et par turer til opp i klatreveggen beveget han seg videre. Og fikk raskt selskap av flere supervåkne unger med øyne som lyste av forventning. Så fint det er! syntes alle.

Firedobbelt

Plassen de 14 SFO-ansatte og ungene har til rådighet nå, er i alle fall fire ganger så stor som det de hadde inne på skolen. Nå har de eget lekerom, eget formingsrom, oppholdsrom med dukkekrok, lese- og kosekrok og kjøkken der de kan bake boller eller lage annet godt når de har lyst til det.

Glade farger

I hele bygget bryter glade farger ned det sterile inntrykket hvite vegger og hvitt tak kan gi. Og utsikten er det ikke noe å si på gjennom store vinduene. Det kan fort bli varmt når sola steker på dem, men det fikser de glatt med de solide, automatiske persiennene de kan kjøre ned.

Håndverk og musikk

SFO er i andre etasje på den tidligere svømmehallen. I første etasje er det blant annet en ny, stor sløydsal og et nytt, stort rom der både håndarbeid og musikk skal utøves. De rommene tas i bruk i 17. mai-uka, sier rektor Staffan Bergqvist.

Offisiell åpning

Han er med rette stolt av nybygget som er blitt så flott og funksjonelt. Den offisielle åpninga skjer til høsten, antakelig rett etter skolestart.

 Bildeglimt fra nye SFO på Innbygda skole

De tre første elevene som kom på nye SFOFørstemann i klatreveggen på SFO på Innbygda skoleEtt av rommene er lekerom med biler, dinosaurer, lego, brio og mye merDukkekroken på SFO ved Innbygda skoleLese- og kosekroken på SFO

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 10.05.2017 09:24:54