Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysils elevbedrifter er i Norgestoppen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 31.05.2017 08:57:26
Elevbedriften Hønn på prisutdelinga

​Rasmus Vestling Storbæk, Martin Kveen, Gylve N. S. Jægersborg, Amund Holmstrøm og Elias Myhre Aas i Hønn tok 3. plassen på regionmessa for elevbedrifter i kategorien beste vare.

Foto: Ellen Susann Eggen, Trysil kommune

Hønn og Trysil-Blokka havnet på topp 6 i det uoffisielle NM for elevbedrifter. Hipp hurra og gratulerer så mye!

I mars fikk de to bedriftene gullbillett til Region Øst Mesterskap for elevbedrifter på Strømmen storsenter. Og 30. mai var den store dagen. Stolte sto de på stand og viste fram de flotte produktene sine.

Produktene

​Hønn EB (Gylve N. S. Jægersborg, Elias Myhre Aas, Rasmus Vestling Storbæk, Martin Kveen og Amund Holmstrøm) lager skaft til ostehøvler og opptrekkere av elggevir, eller hønn på trysilsk. Trysil-Blokka (Andrea Ensrud, Aurora Skei Harviken, Tina Jacobsen, Kristina Brenden og Åsne Haugestad)  produserer spisebrikker med lokale fotomotiv i blokker á 25 brikker.

Pallplass

Juryen på Strømmen syntes produktene var så fine at de plasserte begge bedriftene på topp 6 i kategorien beste vare. Hønn klatret til og med opp på pallen og fikk 500 kroner i premie for tredjeplassen. De tre toppbedriftene som ikke kom på pallen, ble ikke rangert. Delt 4. plass på Trysil-Blokka med andre ord av 32 elevbedrifter fra seks fylker som deltok på messa.

Travelt

De ti bedriftseierne har hatt travle dager de siste ukene, forteller kontaktlærerne som var med på turen til Strømmen; Ellen Susann Eggen, Marit Løvåsen og Cimo Schmidt:

- De har produsert nye varer, laget nye brosjyrer, designet standen og forberedt innsatsen som måtte til som messedeltakere. Og det ved siden av full skolegang med blant annet fire tentamener!

Lang dag

Elevene og lærerne dro ned til Lillestrøm kvelden før messa åpnet. Grytidlig tirsdag morgen stod de opp og dro for å bygge opp standen.

- Elevene sto på hele dagen og måtte forholde seg til mange jurymedlemmer og deres vanskelige spørsmål og bra med publikum. De var slitne, men fornøyde da messa var over og vi kunne ta fatt på hjemvegen, forteller kontaktlærerne.

Mange inntrykk

Etter den fine turen sitter de unge entreprenørene igjen med mange nye inntrykk, nye erfaringer,  mye læring og hyggelige møter med elevene og lærerne fra de andre skolene de konkurrerte mot.

- Vi er stolte av elevene våre etter turen! slår kontaktlærerne fast.

Sponsortakk

Hønn og Trysil-Blokka takker sponsorene Kiwi Trysilfjellet og Trysil Maskin for støtte og tilrettelegging som gjorde det mulig for dem å delta på messa på Strømmen. Uten dem hadde de ikke fått det til.

Hønn på stand på regionmessaHønn på stand. Foto: Marit Løvåsen

 

 

Hønns produkter 

Hønns produkter. Foto: Marit Løvåsen

Trysilblokka på standTrysil-Blokka på stand. Foto: Marit Løvåsen

 

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 31.05.2017 13:49:12