Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ivo's ildeØl er årets elevbedrift

Jenny Torgals, Vilma Åsheim, Isabella Eggen Hult, Vilde Fallet, Renate Kristiansen

​Ivo's ildeØl er kåret til årets beste elevbedrift i Trysil!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

I skarp konkurranse med hele 14 andre elevbedrifter, stakk Ivo's ildeØl av med seieren som årets elevbedrift ved Trysil ungdomsskole.

- ​Ivo's ildeØl har flere salgsprodukter å stå på med lokal forankring, mye entusiasme og driv, bra presentasjon og er framtidsrettet - dette er bra, sa en imponert Bjørn Olsen fra næringsavdelingen da årets beste elevbedrift ble kåret.

Kreative ungdommer

Jentene bak elevbedriften ​Ivo's ildeØl er Jenny Torgals, Vilma Åsheim, Isabella Eggen Hult, Vilde Fallet og Renate Kristiansen som alle går i 9 B. Vinnerne er strålende fornøyd med førsteplassen og en sjekk på 500 kroner. Inspirasjonen til hjemmebrygget øl har de fått fra familiemedlemmer, og alle produktene deres passer godt både hjemme og på hytta.

Tre salgsprodukter

I tillegg til å produsere hjemmebrygget alkoholfritt øl, lager også vinnerbedriften Ivo's ildeØl tennbriketter og dekorerer fyrstikkesker.

Tre jenter tapper alkoholfritt øl på flasker
Alkoholfritt øl tappes på flasker.

FyrstikkeskerKremmerhus med tennbriketter 
Dekorative fyrstikkesker og fint innpakket tennbriketter.

Å skape en bedrift

- Det handler om å etablere eller utvikle ny forretningsmessig virksomhet - å skape en bedrift. Gjøre det umulige mulig. Mange av framtidens arbeidsplasser er ennå ikke skapt, så entreprenørskap er utrolig viktig. Ta vare på det som er bra i dag, dor det kan bli kjempeviktig fram i tid, sa en engasjert Bjørn Olsen til elevene.

Kriteriene

Det er kommunalsjef Jo Stuan i Oppvekst og kultur og næringsmedarbeider Bjørn Olsen som sammen har vurdert de 15 elevbedriftene på Trysil ungdomsskole etter disse kriteriene:

  • Beste forretningside
  • Beste produkt
  • Beste logo
  • Beste markedsføring
  • Og litt nytenkning

Andre og tredjeplass

På andreplass kom Snekkerguttene. De tre guttene fra 9 B har en god ide, godt produkt og bra presentasjon. - Jeg har tro på dette, sa Olsen. 250 kroner vanket til Snekkerguttene. På tredje plass kom Emma's Juice som er fem jenter fra 9 C. De ble også belønnet med 250 kroner for en god ide, godt produkt, fin logo og bra markedsføring.

Snekkerguttene
Jo Stuan overrekker sjekken til Snekkerguttene.

Skolens pris

Rektor på ungdomsskolen Mali Romestrand kåret vinneren av beste presentasjon. Det ble Emma's Juice som overbeviste med en informativ og kreativ presentasjon, god prosess og stor entusiasme. 500 kroner vanket på de flinke jentene.

Emma's Juice
Emma's Juice stakk av med både skolens pris og en fin tredje plass.

 

Sist oppdatert: 21.04.2016 16:43:57