Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bassengbygget er revet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 21.04.2016 12:31:09
Fundament til bassengbygg etter riving

​Bare ytterveggene og limtredragerne står igjen av bassengbygget. De blir fundament for en ny etasje som skal romme SFO.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Tida som svømmehall er defintivt over for bassengbygget ved skolene i Trysil sentrum. Nå blir det blant annet SFO der.

​Norsk Saneringsservice AS fikk oppdraget med å rive bassengbygget for snaut 600 000 kroner. Jobben er utført, og Trysil kommune er klare for neste skritt; anbudsrunde på byggearbeidene.

45 år

Svømmehallen ved Innbygda skole og Trysil ungdomsskole ble bygget i 1971. Det har ikke vært vann i bassenget siden 2011 da politikerne vedtok å stenge den på grunn av bassengets tilstand. Høsten 2015 vedtok kommunestyret å gjøre om bygget til blant annet SFO-base.

Ombygging

Prosjektleder bygg i Trysil kommune, Ole Petter Blestad, sier at anbudet på ombygging av bassengbygget samt en del arbeider på skolene etter planen skal lyses ut i uke 17. Han håper på byggestart i slutten av juni, at SFO-bygget er ferdig til påske i 2017 og resten til skolestart samme år.

SFO-bygget

Heretter skal svømmehallen hete SFO-bygget.

- Det blir SFO-base og skolekjøkken i den nye etasjen. I etasjen der bassenget var, blir det sløydrom, musikkrom, teknisk rom og toaletter. Vi skal også bygge heis slik universell utforming krever når det gis undervisning på to plan, sier prosjektlederen.

Innbygda skole

Inne på skolen blir dagens SFO-base bygget om til klasserom og grupperom, mens to klasserom gjøres om til arbeidsplasser for lærerne. Skolehelsetjenesten skal få eget kontor. Ventilasjonsanlegget på taket skal skiftes ut for å bli i tråd med dagens forskrifter. Og ute skal de gamle lekeapparatene fjernes og erstattes av nye.

Trysil ungdomsskole

På ungdomsskolen blir det ny heis ved hovedtrappa i tillegg til at korridorer, overflater, noen klasserom og de siste lærerarbeidsplassene skal oppgraderes.

Til høyre finner du rapporten fra forprosjektet som sier noe om behovet for ombyggingene som nå gjøres samt omtale av kommunestyrets vedtak om å bevilge penger til prosjektet.

Bassengbygg 

Slik stod bassengbygget ved skolene i sentrum i 45 år.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 30.08.2019 12:56:45