Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Barn hjelper barn

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 02.01.2019 11:10:00
Elever på Vestre Trysil skole

​Elevene skaffet seg sponsorer og hadde skolejogg med imponerende innsats.

Foto: Trysil kommune

Før jul samlet ​Vestre Trysil skole inn hele 25 000 kroner til SOS-barnebyen Yamoussoukro i Elfenbenskysten.

​- Barn hjelper barn er skolens innfallsvinkel til den store vide verden. Gjennom dette prosjektet får elevene innsikt i andre levemåter, landskap og kulturer, og de tilegner seg kunnskap om samfunnet rundt oss, forteller rektor Lilian Haugnæss Brenden.

Bedre andre barns liv

- I fjor høst ble elevene bedre kjent med andre kulturer gjennom musikk, tekster, bilder og mat. I tillegg til lesing, skriving og muntlig fortelling, jobbet elevene med flere prosjekter for å samle inn penger som igjen kan bedre andre barns liv et annet sted i verden. Pengene vi samlet inn gikk til det vestafrikanske landet Elfenbenskysten - Cote d’Ivoire, opplyser rektor.

Egen restaurant

Blant aktivitetene som samlet inn penger var 6. trinns egen matdag. Sammen med lærer Sandra Nesse laget og serverte 6. trinn en kyllingrett til hele skolen. Og det var ikke bare varm mat som ble servert på restauranten på skolen, til dessert var det kjempegod sjokoladekake. - Det passet ekstra bra siden Elfenbenskysten er en stor produsent av kakaobønner, sier Lilian.

Dyrene i Afrika

På en av fellessamlingene kom også kommunalsjef Roar Vingelsgaard. Han fikk høre om dyr i Afrika i tillegg til flott sang. Elevene svarte også på spørsmål om Afrika. Denne samlingen var det lærer Odd Vegar Olsen som var ansvarlig for.

Skolejogg og lodd

- Elevene har også hatt skolejogg og 4. trinn har solgt lodd på butikken i Søre Osen, med premier gitt fra alle trinnene på skolen. De ansatte organiserte basarbok på personalrommet. En stor takk til alle som kjøpte lodd til inntekt for SOS-barnebyer også i år! Og en stor takk til alle som sørget for fine premier. Vi fikk premier fra Coop Marked i Søre Osen, Norsk Skogmuseum og Hotell Fridhemsgatan i Mora. Elevene på Vestre Trysil skole viser igjen at de tør - vil og kan! sier en stolt rektor.

FellessamlingMatdag

Sist oppdatert: 02.01.2019 11:11:40