Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Feiring av nytt skolebibliotek

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 21.02.2017 11:00:00
Voksne serverer barn marsipankake

​Fra åpningen 16. februar 2017.

Foto: Trysil kommune

​Innbygda skole har pusset opp biblioteket. Det nye skolebiblioteket er høytidelig åpnet med høytlesing, marsipankake og selvsagt utlån av bøker.

- Biblioteket har fått et estetisk løft, og de tidligere lånekortene er nå erstattet med strekkoder og skanner, forteller lærer Annette Eggen.

Masse nye bøker

Innbygda skole har kjøpt inn masse nye bøker, og på sikt skal de også bytte ut flere gamle bøker med nye.

Markeringen av nytt bibliotek

  • Tale ved rektor Staffan Bergqvist
  • Utdeling av fine ord og blomster til skolens fantastisk gode hjelpere fra Trysil folkebibliotek; Kari Lise Hagen, Tone Odden og Anne Karine Sørhus
  • Avduking av bilde som skal henge på biblioteket
  • Høytlesing fra boka Lars er lol av Iben Akerlie. Boka har fått Arks barnebokpris 2016, og på åpninga var boka med i stort format
  • Åpninga ble avsluttet med Sangen Gi meg en A før alle fikk servert deilig marsipankake

Låne bøker

- I løpet av to skoledager har alle elevene på Innbygda skole besøkt skolebiblioteket og lånt bøker, og de har også fått hvert sitt bokmerke som er spesielt laget til skolens nye bibliotek, forteller Annette.

 Frilesing er viktig

- Elevens frilesing har stor betydning for elevens lesekompetanse. Forskning viser at leseglade elever på fjerde og femte trinn leser 100 ganger så mye som de som leser minst på samme alderstrinn. Å motivere elevene til frilesing er derfor viktig for å utvikle god lesekompetanse, sier Annette.

Til lykke med nytt skolebibliotek!

 

 Bildeglimt fra åpningen av nytt skolebibliotek

Nytt skolebibliotek (4)Nytt skolebibliotek (3)Nytt skolebibliotekNytt skolebibliotek (5)Nytt skolebibliotek (6)Nytt skolebibliotek (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 21.02.2017 10:57:18