Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vestre Trysil barnehage

Vestre Trysil oppvekstsenter består av barnehage og skole som holder til i samme bygg i naturskjønne omgivelser i sørenden av Osensjøen. Utetid i Vestre Trysil barnehage.jpg

Barnehagen er godkjent for inntil 34 plasser. Lokalene er fordelt over to plan, der selve avdelingen er i underetasjen, og grupperom og kontor er oppe i første etasje.

Odd Vegar Olsen er konstituert rektor og leder for oppvekstsenteret.

Nærområdet

Barnehagens nærområde innbyr til turer i skog og mark, og barnehagen har et skogsområde rett i nærheten, som vi kaller for Leirplassen. Der har vi en gapahuk, og vi kan vi blant annet lage mat på bål, klatre i tau som er spent opp mellom trærne, og plukke både blåbær og tyttebær. I tillegg ligger Osensjøen, fotballbanen og lysløypa like i nærheten.
Innenfor gjerdet har vi et flott og variert uteområde, med asfalt og gress, skog og opp- og nedoverbakker. Her er det mange muligheter til å bruke kroppen!

Barnehagens innhold

Gjennom barnehageåret jobber vi med ulike tema, som favner alle de sju fagområdene som barnehagen skal jobbe med. I år har vi valgt å jobbe med tema bondegården, og vi kjører forskjellige opplegg ut fra dette. I tillegg til månedens tema jobber vi med hjerteprogrammet, som er et pedagogisk opplegg som skal fremme sosial kompetanse hos barna. Vi har hjertesamling en gang i uka, der vi snakker med barna om ulike tema, blant annet hvordan vi er mot hverandre, om ulike følelser, og hjerte for verden – hvordan man har det andre steder i verden.

Kultur for læring

Høsten 2017 startet vi opp med kultur for læring. Intensjonen med innovasjonsprosjektet er å forbedre barns grunnleggende ferdigheter og forberede på morgendagens samfunn.

Overgang fra barnehage til skole

Hos oss har vi skolestartergruppe en gang i uka fra september og gjennom hele resten av barnehageåret. I denne gruppa har vi skoleforberedende aktiviteter. En gang i måneden er denne gruppa sammen med 1. og 2. klasse på skolen en halv dag, for å bli kjent med skolen og hvordan skolehverdagen er. De blir også kjent med skolebygget, lærere og framtidige medelever gjennom dette opplegget. Slik får de en lettere overgang til skolen.

Personalet

Vi har et stabilt personale, der de fleste har mange års erfaring med arbeid med barn.
Vi legger stor vekt på samarbeid med hjemmet og tilstreber at dette skal være best mulig i alle tilfeller. Samarbeidet bygger på tillit, åpenhet og respekt, og alt vi gjør skal være med barnets beste som mål.

 Mer informasjon

 Ansatte på oppvekstsenteret

 Glimt fra Vestre Trysil barnehage

Alle
Nyheter
Fant ingen nyheter merket med valgt interesseområde
 
Sist oppdatert: 08.01.2020 10:12:44