Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vennskapsringen i Nysted barnehage

Plakat med dikt og pålimte papirhender

​En vennskapsring smidd av gode venner.

Foto: Trysil kommune

​Tuppen og Lillemor har vært på besøk i barnehagen. Sammen med små og store har de laget en ekte vennskapsring.

​Styrer Eva Løberg Rømoen forteller at de alltid jobber med vennskap i barnehagen, og denne høsten har de også laget sin egen vennskapsring.

Tenkj om vi var venner

- Tidligere i høst hadde barnehagen en egen vennskapsuka som startet med Hjertevennsangen fra Hjerteprogrammet, før vi sang Tenkj om vi var venner og Morgendagens søsken, forteller Eva.

Tuppen og Lillemor

- På slutten av vennskapsuka kom selveste Tuppen og Lillemor på besøk til oss. Som vi alle vet er de to jentene vanligvis kjempegode venner, men uheldigvis så begynte de å krangle i barnehagen vår. De ble skikkelig uvenner, men gudskjelov så ble de heldigvis venner igjen. Og da sang vi alle sammen sangen om å bli venner igjen, forteller en engasjert styrer.

En egen vennskapsring

Etter at alle var gode venner igjen, tegnet barna og de voksne omriss av hendene sine, fargela dem og limte de opp i en vennskapsring. I midten av ringen står dette diktet:

Vennskapsringens dikt

Gjøre en forskjell

I høst har det vært nasjonal satsing på manifest mot mobbing. Kampanjen ble ledet av Udir som under hver kampanje har hatt budskapet Voksne skaper vennskap! Hovedbudskapet i 2015 er å gjøre en forskjell. Kampanjen har vist hvordan hver og en av oss kan gjøre en forskjell for å skape vennskap, bidra til inkludering og forebygge mobbing.

 

Sist oppdatert: 06.10.2015 22:02:14