Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Stor leselyst i Nysted barnehage

Seks barn i gule refleksvester, en mann med en bunke fargete papirlapper og ei dame bak barna

​Kommunalsjef Jo Stuan fikk en diger bunke med navn på bøker som ungene
i Nysted barnehage har lest. Åtte unger fra Storstua gikk gladelig ned på rådhuset
for å imponere med leselysta si.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

 

I Nysted barnehage har de lest over 600 bøker i år! Slikt blir en kommunalsjef riktig imponert over. Og vi andre også.

I år tester Nysted barnehage ut leseplanen som skolene har tatt i bruk, og som barnehagene også er en del av, forteller pedagogisk leder Joanna Alberti Gulløien. Der står det blant annet at barnehagene skal skape et miljø der barn og voksne daglig opplever spenning og glede ved høytlesning, fortelling, sang og samtale.

600 bøker

Så i år har de lest og lest, ja kanskje enda mer enn før. I fruktsamlingsstunder og når det ellers har falt seg sånn. Over 400 bøker har de fått glede seg over på Storstua. Og hos smårollingene på Veslestua henger lappene som beviser at der har de hatt over 200 bøker om hender!

Til rådhuset

19. mai troppet åtte stolte seksåringer opp i rådhuset med en haug med fargerike lapper som synlig bevis på hvor mye god litteratur de har blitt fôret opp på i år. Og der traff de jammen på Jo Stuan. Det passet helt perfekt, for han er kommunalsjef for oppvekst og kultur. Og han ble kjempeimponert. Han roste ungene - og de voksne i barnehagen.

Telte

Så gikk han på kontoret sitt og begynte å telle lappene han hadde fått. Han kom til 160 cirka, men så måtte han skynde seg i et møte slik sjefer ofte må. Vi tipper han gledet seg til å telle videre etterpå.

 

 

Sist oppdatert: 19.05.2014 16:23:33