Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sterke femåringer på topptur

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.06.2017 13:20:00
Barn og voksne dytter på steinen på Lundkvassberget

​Den store steinen balanserer på noen få, små helt på kanten av Lundkvassberget, men å flytte på den, går ikke. Ikke en millimeter en gang, vet femåringene i Østby, Nybergsund og Søre Trysil barnehage nå.

Foto: Bea Bekkelund, Trysil kommune

​Dinosauregg eller ikke - den digre steinen som ligger på vippen på Lundkvassberget, lar seg ikke rikke.

Det vet femåringene i Nybergsund, Østby og Søre Trysil barnehager. De har prøvd nemlig.

108 meter opp

Bea Bekkelund i Østby barnehage forteller at små og store var ved godt mot da de la i veg oppover mot Lundkvassberget i fint turvær den siste dagen i mai.

- Da vi var nesten oppe på toppen, var nok flere som kjente det litt i beina. Og noen ble ganske varme, sier hun.

Ikke veldig rart, tenker vi. Da hadde de gått over en og en halv kilometer og kommet 108 meter høyere i terrenget enn da de startet!

Stutt kvile

Det var godt å endelig se steinen som ruvet på fjelltoppen, forteller Bea. Målet 697 meter over havet var nådd! Men unger er unger - ei lita kvile bare, så var de på bena igjen og løp rundt i full fart. Slikt blir man sulten av.

- Brødskivene smakte ekstra godt ute i fin natur og frisk luft. Og med den utsikten! Vi kunne se laaangt utover - helt til Trysilfjellet faktisk, sier Bea.

Undring

Den store steinen som står og balanserer på noen få småsteiner, fikk ungene til å undre. Hvordan hadde den havnet akkurat der? Kanskje det var et dinosauregg? Og selv om det så ut som om den sto på helt på vippen, så greide verken barna eller de voksne å rykke den av flekken i det hele tatt. Ikke så mye som en millimeter en gang!

Topptur

Lundkvassberget ved Østby er en av Trysils toppturer, så når de først var der, passet alle på å få et hullstempel i toppturkortet sitt og å skrive navnet sitt i gjesteboka. Kombiner gjerne turen med bading i Gjetsjøen, står det i turistbrosjyren. Det gjorde ikke barnehageungene denne dagen altså. Så småsur som nordavinden var, tenkte de ikke engang tanken.

Femåringene i Østby, Søre Trysil og Nybergsund barnehage på veg mot Lundkvassberget Femåringene i Østby, Søre Trysil og Nybergsund barnehage på Lundkvassberget

Sist oppdatert: 14.08.2017 11:00:57