Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Herlig sommerlanddag i Østmojordet barnehage

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.06.2017 13:19:54
Vannlek på sommerlanddagen i Østmojordet barnehage

​Å leke med og i vann er herlig! Sommerlanddagen i Østmojordet barnehage var knallfin på alle måter.

Foto: Linda Tannåneset, Trysil kommune

​Hvis vi ikke kan dra til Sommerland, så får Sommerland komme til oss, sa de i Østmojordet barnehage. Som sagt, så gjort.

​Ofte drar Østmojordet barnehage på busstur til et spennende sted for å markere sommeravslutninga i barnehagen. Men da kan ikke de aller minste være med, det blir for langt og for slitsomt.

Eget sommerland

Og det er da urettferdig overfor de små. Så i år bestemte de seg for å lage sin egen sommerlanddag i barnehagen i stedet. Da kunne alle være med, og alle være sammen. Og det syntes alle var like fint som noen utflukt.

Beste dagen

- Beste dagen jeg har hatt i barnehagen noen gang! utbrøt en av ungene da dagen nærmet seg slutten. Og det var alle enige i, tipper vi.

- Ja, det var kjempegøy for store og små, bekrefter barne- og ungdomsarbeider Linda Tannåneset.

Sklie og basseng

På et ordentlig sommerland er det mye vann. Og det manglet ikke på det i Østmojordet på sommerlanddagen. Her var det sklier og hele tre basseng med oppvarmet vann der ungene kunne plaske rundt så mye de orket. Og det gjorde de!

- Sklia var kjemperask, så det gikk veldig fort når de satte utfor, enten de la seg på magen, eller satt på rompa. Splash! Kjempegøy, syntes alle, sier Linda.

Leker

Sommerland er lek og moro - så det ble det også mye av denne dagen; både vannleker, andre sommerleker og ikke minst å blåse såpebobler var populært.

Pølser, is og slush

For noen ble kanskje høydepunktet likevel isen. Tenk, de fikk spise så mye is de orket, og de fikk ha på mer strøssel enn de kan drømme om sånn til vanlig. Slush hadde de også på dette sommerlandet. Og saft. Og pølser i lompe. Det kan nok hende de ble i overkant mette denne dagen. Men er det sommerlanddag, så er det!

 Bildeglimt fra sommerlanddagen i Østmojordet barnehage

VelkomstplakatPølse i lompeSaftIs med strøsselIsspisereBassenglivPå vannskliaRene strandaGodt å tulle seg inn i håndkle etter badetSåpebobler

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 19.06.2017 13:49:38