Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Barnehageplass 2019/2020

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.01.2019 10:45:00
Plastikkleker i sandkasse

​Trysil tar imot søknader om barnehageplass hele året og har barnehagegaranti, men de som vil benytte seg av den lovfestede retten til barnehageplass, må søke innen 15. februar.

Vi tar imot søknader om barnehageplass hele året - og vi har barnehagegaranti.

Men de som vil benytte seg av lovfestet rett til barnehageplass, må søke innen 15. februar. Den retten gjelder barn som fyller ett år før 1. desember og som er bosatt i Trysil kommune.

Barnehagegaranti

Trysil kommune har barnehagegaranti. Den gjelder de som er folkeregistrert i Trysil, eller de som skal bosette seg i Trysil innen rimelig tid. Garantien går ut på at barna skal få så stor plass som foresatte ønsker, senest tre måneder etter mottatt søknad. Plassen gis i de barnehagene som har ledig kapasitet. Barn til sesongarbeidere og pendlere til Trysil kan få plass hvis det er ledige plasser etter hovedopptaket.

Kommunalt tilbud

Trysil kommune driver følgende barnehager:

 • Nysted barnehage i sentrum
 • Østmojordet barnehage i sentrum
 • Jordet barnehage
 • Nybergsund barnehage
 • Vestre Trysil barnehage i Søre Osen
 • Østby barnehage

Privat tilbud

Det er fem private barnehager i Trysil:

 • Knerten barnehage i Nybergsund
 • Muggoppen barnehage i Jordet
 • Trysil menighetsbarnehage i sentrum
 • Læringsverkstedet barnehage, avdeling Vestadbakken i sentrum
 • Trysil friluftsbarnehage i Plassen i Søre Trysil

Åpningstider

I de kommunale barnehagene er åpningstida kl. 7-16.45 mandag-fredag. Barnehagene er stengt tre uker i juli, samt påskeuka og romjula.

Muggoppen barnehage i Jordet er åpen kl. 7.15-16.45 mandag-fredag og er stengt de tre siste ukene i juli, samt påskeuka og romjula.

Trysil menighetsbarnehage er åpen kl. 7.30-16.30 mandag-fredag og er stengt de to midterste ukene i juli og på julaften.

Knerten barnehage er åpen kl. 7.30-16.30 og er stengt i romjulsuka, påskeuka og fellesferien.

Læringsverkstedet barnehage er åpen kl. 7-17 mandag-fredag og er stengt to uker i juli.

Trysil friluftsbarnehage er åpen kl. 7.30-16.45 mandag-fredag. Kjernetida for friluftsbarnehagens uteområde vil normalt være kl. 9-15.  

Plassalternativ

I kommunale barnehager tilbyr vi 3-, 4- og 5-dagers plass. Private barnehager tilbyr i tillegg 3,5-dagers plass.
 

Søskenmoderasjon

Vi gir søskenmoderasjon når en familie har mer enn ett barn i privat og/eller kommunal barnehage og/eller SFO - se egen artikkel til høyre.

Lav inntekt?

Husholdninger med lav inntekt kan søke kommunen om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid for 2-, 3-, 4- og 5-åringer - se egen artikkel til høyre. OBS! For 2-åringene gjelder ordningen først fra 1. august 2019.

Søknad

Vi har felles opptak og felles søknadsskjema for kommunale og private barnehager. Bruk vårt elektroniske søknadsskjema - se lenke til høyre. De som ikke har norsk fødselsnummer, må henvende seg på servicetorget i rådhuset for å få papirsøknad, enten ved å komme innom eller ringe mandag-fredag kl. 9-15 eller sende e-post til servicetorg@trysil.kommune.no.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 27.02.2019 10:49:58