Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Populært politibesøk i Vestre Trysil barnehage

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 13.06.2017 14:49:00
Politi og unger undersøker fingeravtrykk

​Jo, de fant fingeravtrykk i Vestre Trysil barnehage, men var det etter en tyv, eller var det etter dem sjøl eller noen av de voksne, kanskje?

Foto: Hege Rønningen, Trysil kommune

Det er ikke ofte det uler i politisirener ved Osensjøen, heldigvis, men når ungene i Vestre barnehage får besøk av politiet, da kan alt skje.

For ungene fikk komme inn i politibilen og se, vet du. Og da er det fristende å trykke på noen knapper. Og en av dem var sireneknappen. Tøft! Vi tipper enda flere har tenkt å bli politi når de blir store etter dette besøket.

Stas med besøk​

- For oss som bor litt ute i grendene er det ikke alltid så lett å dra ut på lengre turer. Da er det ekstra koselig når noen kommer på besøk til oss, sier Torun Elisabeth Edvang, pedagogisk leder i Vestre Trysil barnehage. Og besøket de hadde her om dagen, var av det absolutt gjeveste slaget.

Hyggelig politi

For tror du ikke at en ordentlig politibil rullet fram til barnehagen. Og ut kom to politimenn i uniform. Noen syntes kanskje det var litt skummelt til å begynne med, men de ble fort trygge på disse hyggelige og snille karene.

Spennende utstyr

- Vi har jobbet en stund med tema politi og trafikksikkerhet, så å få besøk av ordentlig politi var skikkelig artig. Politimennene fortalte om alt det spennende de hadde på uniformen sin og litt om hvordan de jobbet. Alle barna fikk sitte i politibilen og se på alt som var der av utstyr og knapper. Det blinket i lamper, og jammen var det noen som fant knappen til sirena også! sier Torun Elisabeth.

Jaktet fingeravtrykk

- Til slutt gikk vi på jakt i barnehagen for å finne fingeravtrykk etter mulige tyver. Det er nemlig det man gjør når man skal fange en tyv. Og jammen fant vi noen! Men var det avtrykket til en tyv mon tro, eller var det bare noen av oss andres? Både barn og voksne syntes i alle fall at det var en strålende dag, så tusen takk til politiet for et kjempefint besøk!  

Politiet kommer til Vestre Trysil barnehagePolitiet har mye spennende utstyrBarna får prøve politibilenFullt av barn i lasterommet på politibilen

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 13.06.2017 15:14:42