Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Oppfølging av barnehagegarantivedtaket

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.11.2019 12:22:02
Barnehageunger

​I første omgang prioriterer Trysil kommune å skaffe barnehageplass til de som står på venteliste og som er folkeregistrert i Trysil og som har behov for plass i 2019, sier barnehagesjef Berit Helen Haget.

Foto: Trysil kommune

Trysil kommunestyre opphever barnehagegarantien fra 1. desember 2019. Slik følges vedtaket opp.

​Barnehagesjef Berit Helen Haget orienterer:

12. november fattet kommunestyret dette vedtaket om barnehagegarantien:

  1. Barnehagegarantien avvikles fra 1. desember 2019, men de barna som står på venteliste, skal sikres tilbud i barnehage senest ved åpning av nye Jordet barnehage. 
  2. Det skal gjennomføres ett hovedopptak for de med rett til barnehageplass, jf. barnehageloven § 12 a, og en søknadsfrist for supplerende opptak for plass fra 1. desember. 
  3. De som ønsker å benytte seg av barnehageplass, må søke innen disse fristene. 
  4. Utover dette foretas supplerende opptak så snart det er ledige plasser.

Informasjon til foresatte

Det har vært vanskelig å informere om en eventuell endring av garantien før kommunestyret fattet et endelig vedtak. 14. november har vi sendt e-post til de som står på venteliste til barnehageplass i Trysil. Kommunestyrets vedtak punkt 1 innebærer at de skal få et tilbud om barnehageplass.

Flere plasser

Nå vil vi først og fremst gi tilbud om plass i de barnehagene som har ledig kapasitet. Videre jobber vi med å opprette og tilrettelegge flere plasser. Slik situasjonen er nå, prioriterer vi å gi plass til de som er folkeregistret i Trysil, men vi skal gjøre så godt vi kan for at alle som står på venteliste 1. desember får en plass så fort som mulig og fra den dagen de har behov. I denne runden prioriterer vi de som har behov for plass i 2019.

Sist oppdatert: 14.05.2020 00:55:26