Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nysted-unger med drømmedag i Fageråsen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.03.2018 08:16:11
På Valleshow

​Valleshow med morsomt teater var ett av innslagene på Nysted-ungenes drømmedag i Fageråsen.

Foto: Joana Gulløien

​Ungene på stor avdeling i Nysted barnehage har truffet verdens snilleste snømann. Han heter Valle og bor i Trysilfjellet.

​- For en fantastisk start på påskeferien! rapporterer Joana Gulløien, en av de heldige voksne som fikk være med 3-, 4-, 5- og 6-åringene i Nysted barnehage til Fageråsen.

Drømmedag

Alt var på stell da tryslingene tok fatt på denne drømmedagen på hjemmebane. Sola skinte. Himmelen var knallblå. Snøen var meterdyp. Og de skyene som var, var snøkvite og fine. Spente unger syntes den drøye mila i buss til Fageråsen var lang nok. For de visste at mye moro ventet bare de kom fram.

Valleshow

Vel ute av bussen var det bare å komme seg på plass på skuterkjelken. Bare det var stort. Det var slett ikke alle som hadde kjørt skuter før. Men altså: Valleshow neste.

- Der fikk vi se et morsomt teaterstykke. Vi danset og koste oss og spiste pølser før vi fikk skuterskyss tilbake til bussen, sier Joana.

Beste venn

De som kjenner Valle aller best, altså de som jobber i Fageråsen og treffer ham hver dag hele vinteren, sier at Valle er en utrolig snill snømann og barnas beste venn. Han gjør alt for at store og små skal få en fantastisk skiferie, sier de. Og nå vet ungene på Nysted at Valle er like glad og snill når det kommer Trysil-unger på dagstur - med eller uten ski på beina. For Valle deler ut gode klemmer til alle ungene som besøker ham i fjellet han.

Blide unger

Ikke rart at det var en blid og skravlete gjeng med Nysted-unger som tok bussen tilbake til barnehagen. Og er det ikke litt merkelig - turen tilbake virket mye kortere enn turen til eventyret denne dagen.

SkuterskyssVallePølsefestSkutersjåfør

 

 

Sist oppdatert: 23.03.2018 08:41:26