Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nysted-unga har vært på bjørnejakt

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.11.2016 10:41:32
Else Myhr og barnehagebarn danser bjønndansen på asfalten

​Ungene på stor avdeling i Nysted barnehage har lært seg den lokale bjønndansen, og den kan tradisjonsmusiker Else Myhr også. Asfalt er dansegolv godt som noe.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Mye rart kan skje når ungene i Nysted barnehage går på bjørnejakt på Bygda. Se bare her.

​De fant en del bjørner, det er klart. Og så traff de på Else Myhr som helt spontant både sang Bjønndansen for dem og kastet seg ned på asfalten under pergolaen mellom rådhuset og kulturhuset og danset dansen sammen med dem.

Uker med bjørn

Pedagogisk leder Sissel Brenden beretter at alle på stor avdeling i Nysted barnehage i tur og orden har vært på bjørnejakt. For de har hatt bjørn som tema i flere uker. Og det er ikke lite ungene kan om bjørn nå.

To meter høy

Bjørnen kan bli to meter høy, vet de. Og den spiser mye forskjellig; både blåbær, gras, fugleegg, frosker og kjøtt.

- Ett av fagområdene i rammeplan for barnehagene er nærmiljø og samfunn. Ettersom vi bor i Trysil synes vi det er naturlig å gi barna noen opplevelser med og kjennskap til bjørn, sier Sissel.

Bjønndansen

Bjørnesanger har de sunget flere av, blant annet den lokale Bjønndansen. På en av jaktturene traff de tradisjonsmusiker Else Myhr utenfor kulturhuset.

- Hun sang den for oss, og vi fikk vist henne at vi kan danse den, sier Sissel. 

Gullhår

Ungene har også hørt eventyret om Gullhår og de tre bjørnene. I løpet av jakta på Bygda fant de alle tre bjørnene og enda en. Pappabjørnen er på biblioteket, mammabjørnen på Trysilsenteret og bjørnungen ved Bjønnsstuggua på flomvollen, har ungene slått fast. Den fjerde bjørnen står i Skogbrukets hus i Storvegen.

Fugler

Når en først er ute på bjørnejakt, er det mye annet spennende å se også. Det var ender på elva. Og to svaner kom flygende over jaktlaget som straks kom på eventyret om den stygge andungen.

 Bildeglimt fra Nysteds bjørnejakt

Else Myhr synger bjønndansenBjønndanspublikumBjønndans med Else MyhrBjørn på biblioteketBjørn på senteretVed bjørnungenBjørnungekosI skogbrukets hus

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 14.11.2016 11:03:06