Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nysted barnehage

​​​​Nysted barnehage ligger solrikt og fint til i Buskvegen 9 nord i Trysil sentrum.11 barn sitter i lyngen og spiser, en voksen står bak

Barnehagen har en fin lekeplass med lekeapparater, plen, sykkelsti og akebakke, og ikke minst har vi en flott skråning innenfor gjerdet, der barna virkelig får brukt kroppen sin. Der er det fine stier, store steiner å klatre på, mulighet til å øve på å gå i bratt og ulendt terreng, barna får dermed styrket motorikken sin ute i naturen.  

Ut på tur

I nærområdet har vi gapahuk som brukes til turmål hele året. Der spiser vi nista vår, andre ganger lager vi mat på bål. Rundt om i dette flotte terrenget har vi mye lek og læring; fuglekasser vi følger med på vår og sommer, klatretau, skog å leke i, turstier, skiløyper med mer.
Vi har også turer lengre vekk fra barnehagen gjennom året, da kjører vi buss.  

Tre garderober

Barnehagen er delt i tre garderober; Veslestua der de aller minste har plassene sine, og garderobene Sør og Øst som sammen danner Storstua, der er barna i alderen 2,5-5 år. 

Personalet

Vi har en stabil personalgruppe med mange års erfaring fra arbeid i barnehage, og som stadig er ute etter mer kunnskap og utvikling. Vi har førskolelærere i alle pedagogiske stillinger, en har i tillegg videreutdanningen i småbarnspedagogikk. Tre av assistentene har utdannelse som barne- og ungdomsarbeidere. 

Språk og vennskap

Utgangspunkt for våre planer og aktiviteter er Rammeplan for barnehager og Trysil kommunes oppvekstmodell. De kommunale barnehagene har språk og språkutvikling som satsningsområde, og dette går som en rød tråd i alt vi gjør, både i planlagte aktiviteter og i hverdagen ellers. Et annet tema som har stor plass hos oss er sosial kompetanse og vennskap, med faste vennskapssamlinger, hjertesamlinger og aktive voksne ser, som viser vei og som rekker ut ei hånd. 

Våre planer

I barnehagens årsplan gis det en oversikt over planer, mål og aktiviteter vi har gjennom et år. På månedsplanene som blir delt ut hver måned gis det en nærmere oversikt over målene og hvordan vi skal jobbe for å nå disse. Planen gir også en oversikt over når de ulike aktivitetene skal gjennomføres.
Til nye foreldre/foresatte deles det ut et hefte vi har kalt Velkommen til Nysted barnehage. Det inneholder nyttig informasjon om barnehagen, hva vi står for og hva vi sammen kan gjøre for at barnehagetiden skal bli så god som mulig. 

Fester og moro

Gjennom året har vi mange faste aktiviteter, blant annet inviterer vi foreldre/foresatte, søsken og andre både til høstfest og sommerfest, og før jul inviteres det til Lucia-feiring. Andre arrangementer er nissefest, julebord, kosedyrfest, karneval og ski- og akedag. I tillegg arrangerer foreldreutvalget åpen dag for små og store en lørdag tidlig i advent. Da har vi juleverksted, kafé, gang rundt juletreet ute og nissebesøk.  

Samarbeid med hjemmet

Vi har stort fokus på å ha et godt samarbeid med foreldrene/foresatte. Samarbeid er nødvendig for at vi sammen skal ivareta barnets behov for omsorg og lek, og at vi fremmer læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling. Vi legger vekt på å snakke med foreldrene ved levering og henting, vi inviterer til foreldremøter, samtaler og andre arenaer for kontakt.
 
På Nysted jobber vi etter oppvekstmodellens ønske om å få barn som tør, vil og kan! 

Åpningstider

Barnehagen er åpen mandag-fredag kl. 7-16.45, men er stengt tre uker i juli, samt i romjula og påskeuka. 

 

 Aktuelt

Alle
Nyheter
Fant ingen nyheter merket med valgt interesseområde
 

 Ansatte

Sist oppdatert: 10.10.2019 08:37:35