Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Topp dag for Nysted-unga på skiarenaen

Unger på akematter på Trysilfjellet Arena

​Lite sol, men mye moro var det da ungene i Nysted barnehage tilbrakte dagen på Trysilfjellet Arena.

Foto: Sissel Brenden, Nysted barnehage

​Det er halvgrått og lett snøvær ved foten av Trysilfjellet i dag, men det er ikke til hinder for å ha en topp dag i skiløypa og akebakken!

​Bare spør unga fra Nysted barnehage som har kost seg der store deler av dagen med masse frisk fjelluft, varme pølser fra grillen, full fart på akemattene og godt driv i skisporet.

Opp og ned

Ungene fant seg raskt til rette på skiarenaen ved Trysilfjellet. Med stor iver fikk de buksert akemattene til toppen av bakken. Der kastet de seg på før de hivde seg utfor med frydefulle rop. Ikke før var de nede, så tok de turen opp igjen. På nytt og på nytt.

I skisporet

Og det var ikke mindre fryd ute i skiløypa. I gode spor var det lett å holde balansen, og om en ramlet, gjorde ikke det noe. Det var bare å komme seg opp att og gå videre. Lett som en plett. Og de som ville, fikk holde en voksen i handa hvis det ble for bratt eller kjett.

Været

Temperaturen holdt seg rundt frysepunktet, og det er da helt greit en vinterdag i mars. Det blåste litt også, men det hører utelivet til. Det finnes som kjent ikke dårlig vær, bare dårlige klær, men barnehagebarna vet å kle seg etter forholdene. Og i bussen som fraktet dem fra og til barnehagen, var det godvær.

Artig på bussen

Å kjøre buss er artig hele året det, synes unga på Nysted. For det er ikke så ofte de gjør det sånn til hverdags. Humøret er alltid på topp når bussen kommer for å hente dem. Og ikke vet vi, men det forundrer oss ikke om de drar til med En bussjåfør, en bussjåfør, det er en mann med godt humør både en og to ganger på turen.

Fem unger på akematterLang rekke av barn på skiEtt barn på ski i nedoverbakkeÅtte barn på skitur med seks voksne 

Sist oppdatert: 03.03.2016 14:10:03