Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Velkommen til ny-barnehagen i Jordet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.04.2020 16:15:00
Ole Petter Blestad og Ann-Heidi Thorsteinsen

​Prosjektleder bygg Ole Petter Blestad og styrer Ann-Heidi Thorsteinsen viste med stolthet og glede fram den nye barnehagen i Jordet.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Den nye barnehagen i Jordet er klar til å ta imot ungene som kommer på mandag.

​Ikke riktig alt er på plass, særlig ikke ute - for der må vi vente på at telen går og varmen kommer, før vi kan asfaltere sykkelløype rundt barnehagen, så plen, fjerne byggeplassgjerdene og få opp igjen det vanlige gjerdet, og få opp lysmaster, men ellers er det meste på plass. Ja, og så må bygningsarbeiderne bruke noen dager til på å rydde seg vekk.

Hektiske dager

Også de ansatte i barnehagen, vaktmestrene og renholderne har hatt hendene fulle med å få alt på plass til åpninga. Og det er ikke så rent lite det, i et 420 kvadratmeter stort bygg pluss en bod på 35 kvadratmeter. Men med så mye å glede seg til, alt nytt og fint og flott, har de gått på med iver og mot - og de kommer garantert i mål før 20. april kl. 8.30.

20 unger

- Da er vi klare til å ta imot de 20 ungene som kommer den første uka. Vi gleder oss, og det har vi forstått at de gjør også, sier styrer Ann-Heidi Thorsteinsen.

Ungene blir delt i fire grupper som hver får en time inne daglig. Ellers skal de være ute på utearealet som deles i to, ved Bristolkoia og den første uka også på skoleplassen siden elevene ikke kommer før neste mandag.

Bedre for alle

Det er klart at en ny, moderne barnehage er bedre enn den gamle både for barn og voksne. Men i Jordet blir kanskje den største forskjellen for de ansatte. Før delte styrer og tre pedagogiske leder kontor som også var lager. De hadde et pauserom som også var lager og en liten garderobe. Nå får styrer eget kontor, de pedagogiske lederne deler et rom med fem arbeidsplasser. De får garderobe, bad, møterom og pauserom med tekjøkken.

- Det blir som natt og dag, sier Ann-Heidi.

Fargevalg

Avdelingene i Jordet heter fortsatt Toppen og Tua, noe kjent skal det være. På Toppen går mye i grønnfarger, på Tua i rødfarger. Kjøkkenet på fellesrommet er grått, og i personalavdelingen dominerer oransje og grått. 

Rundtur

Prosjektleder bygg Ole Petter Blestad tar oss med på en rundtur; fra porten til hovedinngangen der vi kommer inn i grovgarderoben der barna skal henge fra seg yttertøy og ta av seg utesko. Der er det også en "utedo", et toalett med plass til rullestol, som barna kan bruke uten å ta av seg alle uteklær og -sko.

Fingarderobe

Før vi kommer til fingarderoben med velkomstpult, passerer vi det tekniske rommet, kjølerommet og bøttekottet. Fra fingarderoben der alle barna har fått dobbeltskap, kommer vi til klatreveggen og ei vaskerenne. Og så er vi på kjøkkenet i fellesarealet. Der skal de tilberede brødmat alle dager og varm mat et par dager i uka bare smittevernreglene tillater det. På fellesarealet er det også bord, stoler og lesekrok.

Toppen og Tua

I begge avdelingene er det fellesrom, grupperom og spes.ped.rom og bad. Badene inneholder to toaletter og vaskerenne. På Toppen er det satt av plass til vannleker der det er lov å plaske ordentlig. På Tua er denne plassen brukt til stellebord og vaskemaskin.

Noen fakta

Ole Petter forteller at det er golvvarme i alle rom og også i plattingene ute. Det er fjernvarme fra skolens pelletsanlegg. All temperatur og luft styrer vaktmestrene fra PC-en sin. Alt lys er bevegelsesstyrt LED-lys som slår seg av etter 20 minutter hvis det er ro i rommet. Alt lys kan dempes. Det er vindu i alle dører unntatt til styrerkontoret for å sikre innsyn. Akustikken er svært god. Brannvarslingsanlegget går direkte til brannvesenet. Og brukstillatelsen er på plass. Den kom 17. april.

17 millioner

Budsjettet for barnehagen med 30 plasser er på 17 millioner.

- Vi holder oss innenfor ramma, sier Ole Petter og takker hovedentreprenør Arne Tøraasen AS, alle underentreprenørene, styrer Ann-Heidi, konsulentene og alle andre som har vært involvert i nybygget, for godt samarbeid helt fra starten. 

 Bildeglimt fra Jordet barnehage

Barnas utedoGrovgarderobe til yttertøy og skoTeknisk romTeknisk romKjøleromBøttekottFingarderoben med velkomstpultKlatrevegg og tjukkasVaskerenne ved kjøkkenKjøkken i fellesromLesekrokSpes.ped.- og grupperomSpes.ped.- og grupperomFellesrom ToppenVegghengte bordFellesrom ToppenGrupperom ToppenSkyvedørsgarderober for oppbevaringBaderom ToppenToalett ToppenPlaskeareal for vannlek på bad ToppenFellesrom TuaFellesrom TuaUtsikt til grupperom fra fellesrom TuaGrupperom TuaInngang til personalromPersonalbadHerregarderobe med utgang til utearealDamegarderobeDamegarderobeVask på personalets utedoPersonalets utedoBrannsentralStyrer har fått eget kontorPedagogiske ledere har fått felles arbeidsromMøterom med plass til ti og TVPersonalrom med tekjøkkenPersonalrom med whiteboardVarmekabler holder plattingene is- og snøfrieBod for utelek under tak og oppbevaringBod for utelek under tak og oppbevaringAsfaltert sykkelløype rundt barnehagen kommerPlanert akebakkePersonalinngangUtesoveplass for barnevognerInngangsportenHurtiglader til to el-biler
Sist oppdatert: 17.04.2020 17:49:33