Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Populært nissebesøk i Østby barnehage

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 22.12.2017 08:15:00
Rødnissen og unger i Østby barnehage

​Torsdag 21. desember fikk ungene i Østby barnehage overraskende og hyggelig besøk av nisser - en rød og en blå.

Foto: Ellen Berg, Trysil kommune

​Dagen før Østby barnehage stenger før jul, fikk de besøk av både blånissen og rødnissen!

Gjett om ungene ble overrasket da det plutselig kom en hest oppover mot barnehagen. Hurra! Og enda gladere ble de da de så hvem som satt i vogna bak hesten. Tenke seg, der kom både rødnissen og blånissen!

Pakker

Ungene stimlet sammen rundt rødnissen da han hoppet ned av vogna. Hadde han kanskje med noe til dem? Å jada, alle ungene fikk pakke. Da skulle det bare mangle om ikke nissen fikk noe til gjengjeld, ja litt mer enn at ungene allerede hadde takket pent for gaven som seg hør og bør.

Nissegrøt 

De inviterte ham inn på nissegrøt. Nå er det travle tider for nissene, men grøt kunne ikke rødnissen takke nei til. Det er jo det beste han vet.

Hesteskyss

Og blånissen da? Jo, det var han som styrte hesten. Og akkurat denne dagen var Østby, som resten av Trysil, velsignet med et fantastisk flott vintervær, helt perfekt for en tur med hest og vogn.

- Vil dere være med på en tur? undret blånissen. Klart det! Opp i vogna, hypp, hypp og så bar det i veg.

Nissestreker

På en slik dag er det bare én ting som gjelder på matbordet i lunsjen; grøt. Nam, nam - det smakte godt. Og tror du ikke noen hadde drevet med nissestreker også? Da de skulle helle melk i glassene, var det ikke melk, men saft i melkekartongene, forteller styrer Ellen Berg.

 Bildeglimt fra nissebesøket i Østby barnehage - foto: Ellen Berg

Rød og blå nisseRødnissen hilser på ungeneRødnissen hadde med pakkerUngene i Østby barnehage samlet seg rundt rødnissenHesten Maja og ungerBlånisse og hest

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 22.12.2017 08:42:48