Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nesten full lesekorkbøtte på Nysted

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.04.2019 17:04:48
Lesekorkbøtta

​298 korker var det i lesekorkbøtta på Nysted. Det betyr at ungene der til sammen har lest 298 bøker i barnehagen og hjemme - eller fått noen til å lese dem for seg da. Og det bare på et par uker!

Foto: Reidun Østby, Trysil kommune

På sjølveste Verdens bokdag kunne spente unger i Nysted barnehage telle opp korkene i lesekorkbøtta si. Å hå - der var det mange!​

- I dag har vi feiret Verdens bokdag og regnet ut at vi til sammen har lest 298 bøker – eller nesten 300. Det synes barna er kjempemange! sier styrer Reidun Østby.

To uker

Og det har jo ungene helt rett i. For de har ikke holdt på særlig lenge heller.

- Lesekorkprosjektet vårt startet rett før påske. En kork ble lagt i lesekorkbøtta for hver bok som ble lest både i barnehagen og hjemme, sier Reidun.

Hurra for innsatsen og leselysten til barnehagebarna, de ansatte der, foreldre, søsken, besteforeldre og alle andre som var med, sier vi.

HEI-dagen

Vi feiret mer enn Verdens bokdag i Trysil 25. april 2019. Vi feiret vår egen HEI-dag også. På Storstua i Nysted barnehage hadde de fellessamling der de leste boka En fisk til Luna.

- Det ble starten på de flerkulturelle ukene våre. I denne boka står det hva måne heter på 13 forskjellige språk. Framover skal vi lære mange ord på forskjellige språk. Det blir spennende, sier Reidun.

Vi tipper at HEI er ett av ordene de skal lære seg - på svensk, dansk, engelsk, tysk, spansk - ja, sikkert flere språk også.

Lisa Aisatos En fisk til Luna 

På HEI-dagen og Verdens bokdag leste de En fisk til Luna
på Storstua i Nysted barnehage. Så nå kan de si måne på 13 språk!

Sist oppdatert: 25.04.2019 17:17:48