Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lekende barn i Østmojordet barnehage

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 02.11.2016 08:32:56
Sølekjøkken

​Topp med sølekjøkken i barnehagen!

Foto: Trysil kommune

​Å leke er fortsatt det aller viktigste barna gjør i barnehagen. Leken gir livet mening!

​- Leken har stor betydning for barnas utvikling på mange områder, og gjennom kvalitetsutviklingsprosjektet Lek gir læring fokuseres det nettopp på alt barna lærer i lek og viktigheten av at de voksne deltar i ulike roller, forteller styrer Lise Heggeriset Ås.

Sølekjøkken og bygging

I høst har barnehagen jobbet masse med utvikling av det fysiske lekemiljøet i barnehagen, både ute og inne. - Sølekjøkkenet ble kjempepopulært, og det bærer navnet sitt med rette - der søles det mye! Bygging med klosser, planker, stubber, steiner og bruskasser er også veldig populært, og barna har lært mye om konstruksjon, sier Lise.

Gode opplevelser og læring

- For å leke trenger barn ulike opplevelser og erfaringer, og i september og oktober har vi fokusert på fagområdene Nærmiljø og samfunn og Natur, miljø og teknikk. Turer i nærmiljøet og i skogen med innlagt saging og spikking, og erfaring i bruk av teknisk utstyr som fotoapparat, iPad og skriver har stått sentralt, forteller styreren.

Turer

Østmojordet har også besøkt brannstasjonen i brannvernuka. Besøket ga masse inspirasjon til brannlek, og det er også spennende å leke når man er på tur, som for eksempel høstturen i Fageråsen.

Barn får være barn

Skolebegynnernes kick-off på idrettsplassen i høst ga inspirasjon til å nå nye høyder, og Chai-timen på biblioteket satte spor. Etter det besøket setter både små og store ekstra stor pris på at vi bor i Norge hvor det er fred, og der barn får være barn og gjøre det som er aller viktigst for dem - nemlig å leke!, sier Lise som synes de har hatt noen supre høstmåneder.

 

 Lek i barnehagen

Bygging med klosserSagingSmå brannmennPå tur i skogenPå idrettsplassenSpise ute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 02.11.2016 10:51:03