Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Seks nye kjøttmeisunger er merket

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.06.2017 14:39:38
Ungene følger spent med når Bjørn Foyn merker fugleunge

​Å se Bjørn Foyn merke fugleunger er alltid en fin og spennende opplevelse for ungene i Nysted barnehage.

Foto: Sissel Brenden, Trysil kommune

​Seks av kjøttmeisungene i fuglekassene ved Nysted barnehage har blitt så store at de har fått ring om foten.

De kan snart fly. Om en dag eller to er de nok på vingene, tror pedagogisk leder Sissel Brenden.

På håret

Så det var på håret at de rakk å merke dem. Hadde det ikke vært så fint vær i dag, er det ikke sikkert at ei gruppe med unger og voksne fra Nysted barnehage hadde begitt seg ut på skogtur. Og hadde de ikke gjort det, hadde de ikke oppdaget at kjøttmeisungene i en av de ni fuglekassene deres allerede hadde blitt så store.

Rask utrykning

Og hadde det ikke vært for at fuglevenn og fuglemerker Bjørn Foyn følger med på mobilen sin, så hadde han kanskje ikke sett ilmeldinga fra barnehagen om de merkeklare kjøttmeisungene.  Og hadde ikke han vært pensjonist, så hadde han kanskje ikke kunne rykke ut så raskt. Men heldigvis så spilte alle ting på lag i dag!

En fin opplevelse

De fleste ungene i Nysted barnehage har vært med på fuglemerking før. Minst én gang. Men det er alltid en like fin og spennende opplevelse å se Bjørn åpne kassa, ta opp fugleungene og legge dem i en pose, sette en ring som passer perfekt rundt foten på en etter en, legge dem i en ny pose og så putte dem trygt tilbake til kassa. Men der blir de altså ikke lenge. Kanskje har de tatt vingene fatt allerede når du leser dette.

 Bildeglimt fra fuglemerkinga

Bjørn Foyn henter ut fugl som skal merkesBjørn Foyn med merket kjøttmeisungeKjøttmeisunge i fuglemerkerens henderFugleunge i poseBjørn Foyn og ungene med merket kjøttmeisunge

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 15.06.2017 15:12:50