Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Jordet barnehages lammekostur på Flatsetra

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.05.2017 14:09:50
Jorunn Gjermunds Løken med fjøset fullt av sauer, lam og barnehagebarn

​En dag hver vår har Jorunn Gjermunds Løken fjøset fullt av unger, lam og store sauer - det er når Jordet barnehage kommer på lammekosetur.

Foto: Marita R. S. Myrvold, Trysil kommune

​Jordet barnehage har vært på sin årlige vårtur til sauefjøset i Flatsetra. Der kryr det av nyfødte, søte lam i mai.

​Pedagogisk leder Marita R. S. Myrvold sier at hvert år når det lir litt uti mai, så ringer barnehagen til Jorunn Gjermunds Løken og Knut Løken i Flatsetra for å høre om lamminga er i gang.

Bare å komme

Og det er den som regel. Så når passer det at de kommer, tro? Det passer nesten alltid for Jorunn, hun er jo stort sett i sauefjøset likevel på den tida. Fylt av forventning, glede og spenning kler ungene på seg og tar beina fatt mot Flatsetra - ifølge med voksne sjølsagt.

- Vi i Jordet barnehage er kjempeheldige som får komme og se på og kose med lamma hver vår, sier Marita.

Lammekos

- Barnehagen vår ligger i gangavstand fra Flatsetra, så vi trasket i veg, små og store, for å hilse på disse nusselige dyrene som akkurat hadde kommet til verden. Noen av barna gikk rett inn i fjøset og koste og strøk lamma med en gang. Andre ville stå litt på avstand og bare se, sier Marita.

Vårtegn

På vegen hjem oppdaget de ei stor tue med mange vårpengeurt, så der ble det stopp. For slike vårblomster må man studere, plukke og lukte på.

- I tillegg bruste Elta godt da vi gikk over brua. Med alle disse opplevelsene på en og samme dag var vi skjønt enige: Det er vår her i Jordet! sier Marita.

Mange vil klappe de nyfødte lammeneVil du smake på fingeren min, søte lammet?På forbrettet får man kontakt med de store sauene

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 23.05.2017 14:32:46