Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nysted barnehage har hatt internasjonale uker

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 31.05.2017 19:30:00
Kart som viser hvor ungenes foreldre kommer fra

​Kartet og flaggene viser at de er internasjonale i Nysted barnehage.

​De har spist käsespätzle og bryani, telt til tre på russisk og gått i 17. mai-tog. Det har vært internasjonale uker i Nysted barnehage.

​For det er ikke slik at alle foreldrene til ungene i barnehagen kommer fra Norge lenger. Det er lenge siden det. I Nysted i dag kan ungene skilte med røtter i både Sverige, Polen, Eritrea, Tyskland, Canada, Estland og Thailand og kurdiske områder i tillegg til Norge.

Mat og underholdning

- Denne våren har vi hatt vi fokus på alle de landene som foreldrene til barna i Nysted kommer fra. Noen av dem har vært her og holdt samlingsstunder for oss. Og noen kom og laget mat fra sitt hjemland, eller de sendte med ungene, sier pedagogisk leder Sissel Brenden.

Nye smaker

Det norske bidraget på matfronten var en typisk 17. mai-meny. Ikke altfor avansert - det gikk i pølse i lompe og is. Heller ikke det svenske bidraget var særlig eksotisk for mange; köttbullar og potetmos. Derimot var mange som aldri hadde smakt kurdisk bryany eller tysk käsespätzle for eksempel. Men godt var det. Og kjempespennende å smake noe helt nytt.

Flere språk

Nå snakker de flere språk også, ungene i Nysted. I alle fall kan de telle til tre på flere språk. Ett, två, tre heter det på svensk. Det er ikke så veldig ulikt norsk. Odin, dva, tri heter det på russisk. Tri?! Det er jo helt likt som tre på trysilsk det.

Tradisjoner

Forskjellige tradisjoner fra andre land fikk ungene også høre om. Så da passet det bra å avslutte de internasjonale ukene med den norske tradisjonen som kanskje er aller mest kjent i utlandet; 17. mai-feiringa. Og det skal vi love dere: Ingen av ungene hadde noe imot å liksomfeire 17. mai på forskudd - med pølser, is og barnetog.
 

 Bildeglimt fra internasjonale uker i Nysted barnehage

Svensk flaggMalin Jonsson synger svensk på internasjonal uke i Nysted barnehageSvensk mat - köttbullarKurdisk mat - bryanyTysk mat - käsespätzleFlagg og en, to, tre på norsk, svensk og russiskBunad og norsk flagg17. mai-pølser17. mai-tog17. mai-tog del 217. mai-samling17. mai-mat pølse i lompe17. mai-is

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 31.05.2017 19:34:00