Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Høsthilsen fra Nysted barnehage

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 13.09.2018 12:39:47
Liten kunstner med landart og kullbit

​Å tegne med kull fra bålet etter at land art-verket var tilbake i naturen, var både spennende og litt rart for de små kunstnerne i Nysted barnehage.

Foto: Sissel Brenden, Trysil kommune

​Bålstekte klappekaker smaker fortreffelig når små kunstnere utfolder seg med land art og kulltegning ute i naturen.

Utflukten til gapahuken ved Nysted barnehage sist fredag var av den kunstneriske sorten. Her fikk de prøvd seg på kunstarten land art, og de fikk erfare at kullbiter fra bålet er riktig så fine å tegne med.

Landart

Du er - som meg - kanskje ikke like bevandret uti kunstens verden som ungene på Nysted? I så fall iler vi til og lar Eva Løberg Rømoen forklare hva land art er (det er engelsk og uttales deretter):

- Vi brukte ting i naturen for å lage bilder på et ark. Så fotograferte vi det før vi ristet det av arket igjen.

Øyeblikkskunst som føres tilbake til naturen etter kort tid med andre ord.

Kroppen

Akkurat nå lærer ungene om kroppen, så temaet for utfluktens land art var menneske. Noen laget hele mennesker av kongler, steiner og kvister. Andre konsentrerte seg om ansikter. Fine kunstverk ble de alle.

Klappekaker

I sekken hadde turfølget med seg deig av havregryn, mjøl og vann som de klappet til flate kaker; klappekaker med andre ord. Den stekte de i panne over bålet, og du kan tro de ble gode!

Kulltegninger

Et bål kan brukes til mer enn å lage mat på og varme seg ved. Kaldt kull er fint å tegne med. Arkene de laget land art på, ble etterpå brukt til å lage kulltegninger. Underlaget der ute i skogen - bakken altså - var litt ruglete, men det gjorde bare at kullkunsten ble enda mer spesiell - og sjølsagt veldig fin.

Bildeglimt fra kunstutflukten

LandartLager klappekakerKlappekaker på båletKulltegninger

 

Sist oppdatert: 13.09.2018 13:13:16