Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Grisefin september i Vestre Trysil barnehage

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 03.10.2018 09:54:40
Vestre Trysil barnehage på grisebesøk

​September ble en grisefin og begivenhetsrik måned for små og store i Vestre Trysil barnehage.

​I september besøkte Vestre Trysil barnehage griser og kalver, laget eplesyltetøy, satt i fortellerstolen og hadde Bondens fest - blant annet.

​Pedagogisk leder Ann-Louice Melby oppsummerer den grisefine måneden slik:

Bondegård

- Bondegården var månedens tema. Vi dro på besøk til en gård, og der traff vi både kuer, kalver, griser og høner. Med oss tilbake til barnehagen fikk vi både kjøtt og honning. Ungene ble nok ordentlig inspirert, for nå leker de mer bondegård i barnehagen enn de har gjort før, sier hun.

Syltetøy, turn og tur

Inspirerte og ivrige var ungene også da de fikk lage sitt eget syltetøy helt fra bunnen av. De skar eplene i passe biter, kokte dem og hadde i akkurat nok sukker til at det ble godt og fortsatt sunt.

Turning i gymsalen på skolen var også gøy. De fikk blant annet krype i tunnel, henge i ribbeveggen og balansere.

- Vi har også vært mye på tur i skog og mark. Det fører til kreativ lek og gir barna bra motorisk trening. Og vi storkoser oss når vi spiser lunsj ute, sier Ann-Louice.

Fortellerstolen

- Hver uke har ett barn fått sitte i fortellerstolen. Det skal alle få framover. Fortellerstolen er en mulighet for barna til å styrke selvbildet og få større selvtillit, til å våge å ta plass og stå i sentrum, sier Ann-Louice og synes det er fint å se barna vokse og få større tro til seg selv.

- Hver mandag får ett barn med seg fortellerposen hjem. Den skal han eller hun ha med tilbake til barnehagen fredagen etter - med favorittboka si i. Så får barnet sitte på en aldeles spesiell stol, nemlig fortellerstolen! Alle de andre sitter rundt og lytter til barnet som forteller om favorittboka. Etterpå får vi stille spørsmål, sier Ann-Louice.

Bondens fest

Den herlige høstmåneden i Vestre ble avsluttet med Bondens fest i barnehagen.

- Da var barna utkledt som katter, kuer, kanin, høne, hest og mus - og bønder så klart. Vi så filmen Livet på buggegården som på morsomt vis og med masse fakta lærte oss om livet på en bondegård. Til lunsj den dagen spiste vi biffsnadder som vi laget av kjøttet vi fikk med fra gården vi besøkte, pommes og salat. Til dessert spiste vi honningkake laget av honningen fra gården, sier Ann-Louice.

 Bildeglimt fra Vestre Trysil barnehage i september 2018

I fjøsetVed kalvebingenBondegårdEpleskjærereFlere epleskjærereI ribbeveggenI tunnelBalanseringMer balanseringStupe kråkeBlåbærplukkingBratt i bærskogenFull fart i bærskogenPause i bærskogenMer fra pausen i bærskogenRidetur på rotI fortellerstolenBondens fest

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 03.10.2018 10:23:57