Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Grønnsaksteater og høstgodt i Østby barnehage

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 04.10.2016 10:55:53
Grønnsaksteater a la dokketeater

​Ikke alle grønnsakene havnet i grønnsakssuppa. Noen av dem havnet på scenen i et originalt grønnsaksteaterstykke i Østby barnehage.

Foto: Bea Bekkelund, Trysil kommune

​De var bokstavelig talt til å spise opp, skuespillerne som sto på scenen i Østby barnehage på årets siste septemberdag.

​For der var det grønnsaksteater, og skuespillerne var et eple, et kålhode, en blomkål, en purreløk, ei gulrot, en potet, en tomat og en rødbete - tror vi i alle fall. Med hodeplagg, øyne, munn og hår var det ikke like lett å kjenne igjen alle.

Innhøsting

Grønnsaksteateret ble en artig avrunding på den fine tida da høst har vært tema i barnehagen. Små og store har plukket bær, gravd opp poteter og høstet mye forskjellig fra naturen, sopp, løvetann og eldmørkje blant annet. Er du ikke fra Trysil, vet du kanskje ikke hva eldmørkje er. Det er trysilordet for geitrams.

Nam, nam

Bea Bekkelund som jobber i barnehagen, forteller at etter innhøstinga har de laget veldig mye godt i barnehagen. Det har duftet liflig rett som det er, og godt smakte det også både av blåbærpai og trollkrem, rørt blåbær og tyttebærsyltetøy, stekt sopp og stekte og kokte poteter, grønnsakssuppe og løvetannkjeks og ikke minst smoothie og eldmørkjesaft.

Vi tipper at høsten er blitt favorittårstida framfor noen i barnehagen på Østby.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 04.10.2016 11:18:04