Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Grønne tanker gir glade barn

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 28.03.2019 12:15:00
Grønne tanker i Østmojordet barnehage

I barnehagen snakker de om både grønne og røde tanker.

Foto: Lise Heggeriset Ås, Trysil kommune

​Helsestasjonen har i samarbeid med Østmojordet barnehage startet opp med bruk av psykologisk førstehjelp.

​- Psykologisk førstehjelp er en psykopedagogisk metode som er rettet mot å stimulere barns tanker og følelsesbevissthet, forteller styrer Lise Heggeriset Ås.

Verktøykassa

Verktøykassa inneholder materiale som brukes for å hjelpe barn til og utvikle gode holdninger til seg selv og andre. - Anita Sakrisson og Gina Ødegård er kurset i opplegget og prøver ut dette sammen med skolestartergruppa vår på Østmojordet barnehage, sier Lise.

Også i skolen

Opplegget brukes også på barneskolen og ungdomsskolen og er noe barna vil kjenne igjen der, selv om det blir i en litt annen form.

Grønne tanker og røde tanker

Tanker som skaper glede kalles grønne tanker, og de som skaper vansker kalles røde tanker. Gjennom opplegget blir barna kjent med to bamser, en rød og en grønn, som symboliserer røde og grønne tanker. - Ulike figurer som går igjen i historier blir lest, og vi har plansjer som gir utgangspunkt for samtaler, forteller Anita og Gina.

Et motto for opplegget er Det er bedre å gå enn å slå.

 

 Grønne og røde tanker i barnehagen

Grønne tanker i Østmojordet barnehage (2)Grønne tanker i Østmojordet barnehage (3)Grønne tanker i Østmojordet barnehage (4)Grønne tanker i Østmojordet barnehage (5)Grønne tanker i Østmojordet barnehageGrønne tanker i Østmojordet barnehage (6)
 Mer informasjon

Sist oppdatert: 28.03.2019 12:15:47