Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fugleliv i Nysted barnehage

Fire barn studerer åtte små fugleunger som ei kvinne holder i hendene

​Å, de er så bittesmå, de nyklekte svartmeisungene i Nysted barnehage.

Foto: Julianne Lidahl for Trysil kommune

I ei fuglekasse ved gapahuken i Nysted barnehage er det åtte bittesmå svartmeisunger. De får mye oppmerksomhet.​

​Seks fuglekasser henger i trærne rundt gapahuken i Grimsåsen. I år bor det bare fugler i to av dem. Svartmeisungene ble klekket forrige mandag. I ei anna kasse ligger det sju egg som ikke er klekket ennå. De er litt større, kanskje blir det kjøttmeisunger som hakker seg ut etter hvert.

Fuglemerking

Onsdag ble Bjørn Foyn fra Trysil ornitologiske forening med barna til svartmeisungene, eller fuglemeisene som barna på Veslestua har bestemt seg for å kalle dem. For fugleungene skal merkes slik at ungene på Nysted kanskje en gang får vite hvor i verden de havner. Fuglemerking har vært en vårlig tradisjon i over 15 år i barnehagen.

Marihøne

Og som det ikke er spennende nok med fugleunger og merking, så bød turen til Grimsåsen på enda en naturopplevelse. På veg nedatt kom de over ei marihøne, den første i år. 

 Bildeglimt fra turen til fuglekassene

Underveis til fuglekasseneBjørn Foyn forteller (2)Bjørn Foyn og barn ved fuglekasseBjørn Foyn viser fram fuglemerkeringerFugleunger i kasse (2)Samling ved kassaFugleunger i hånd (4)Fugleunger i hånd (5)Fugleunger i hånd (6)Løftet for å se i fuglekassa (2)Løftet for å se i fuglekassaFugleegg i kasseGutter ved løvetannMarihøne ved løvetann

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 27.05.2015 20:12:40