Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

13 fugleunger er ringmerket

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 16.06.2016 12:39:19
En mann holder i en kjøttmeisunge mens tre barn ser på

Bjørn Foyn holder fram et søtt lite nøste som noen dristet seg til å klappe forsiktig.

Foto: Sissel Brenden, Trysil kommune

I over 15 år har fuglemerking vært en tradisjon i Nysted barnehage. I dag har ungene fått være med på ringmerking av 13 kjøttmeisunger - en spennende opplevelse.

Det er Bjørn Foyn fra Trysil ornitologiske forening som har vært med Nysted barnehage på sin årlige fuglemerkingstur, og han har vært med mange ganger før og synes det er like mye stas som ungene.

Fuglemerking

Barnehagen har sju kasser rundt barnehagen, og i år har de hatt reir i to av dem. 13 fine kjøttmeisunger har de fått merket hittil i sommer. - Ungene har vokst godt, så det er nok bra med mat å finne, forteller Sissel Brenden som jobber i barnehagen. Og som ungene har også hun hatt en topp fuglemerkingstur.

 

 Bildeglimt fra fuglemerkinga

Fuglemerking kjøttmeis 1Fuglemerking kjøttmeis 3Fuglemerking kjøttmeis 4Fuglemerking kjøttmeis 5Fuglemerking kjøttmeis 6Fuglemerking kjøttmeis 7Fuglemerking kjøttmeis 9Fuglemerking kjøttmeis 10Fuglemerking kjøttmeis 11Fuglemerking kjøttmeis 12Fuglemerking kjøttmeis 13Fuglemerking kjøttmeis 14Fuglemerking kjøttmeis 15Fuglemerking kjøttmeis 16
Sist oppdatert: 16.06.2016 14:33:04