Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Smakfull fiskesprelldag

Kvinne lager mat i bålpanne

​Nina Nordhagen Hildrum laget en deilig fiskerett på bålet.

Foto: Sissel Brenden, Trysil kommune

 

11 ansatte fra barnehager og skoler har vært på fiskesprellkurs for å få barn og unge til å spise mer fisk, og få de til å oppdage hvor godt sjømat egentlig er.

Tema for dagen var fisk på bål og matintoleranse hos barn.

Sju herlige fiskeretter

- Vi laget wok med laks og eggnudler, tex-mex wraps med brosme, skattekister med torsk og sei, fiskesuppe med tomat, risotto med laks, blåskjell og lakseburger med hundre prosent fisk - med ei teskje krydder i pitabrød, kjempegodt!, forteller Sissel Brenden som jobber i Nysted barnehage.

Deilige retter på bålet

Alle rettene ble laget på bål, og med på fiskesprellkurset var ansatte fra Nysted, Østmojordet, Læringsverkstedet og Osen barnehager. Ansatte fra Trysil og Østre Trysil montessoriskoler deltok også.

Fiskesprell

Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. De legger til rette for at barn og unge skal få oppdage hvor godt de liker sjømat!

Fisk med wok og nudler
Smakfull rett med fisk, wok og nudler.

Les mer om fiskesprell til høyre. Her finner du også fristende oppskrifter - god appetitt!


 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 13.05.2016 11:50:47