Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Barnehagebarn har vært på fem supre toppturer

Elleve små barn i gule refleksvester sitter på toppen av en varde

​Toppen av Trysilfjellet er nådd!

Foto: Nysted barnehage, Trysil kommune

 

I Nysted barnehage har de eldste i barnehagen - rød gruppe hatt sitt eget toppturprogram. Hele fem topper har de besteget i høst.

​- Det var Joana, en av de ansatte, som fikk ideen til toppturer med rød gruppe, og spreke som vi er så gikk vi på med liv og lyst, forteller styrer Eva Løberg Rømoen.

Store og små i barnehagen deler her fine toppturskildringer og flotte turbilder.

Grimsåsen

Første tur gikk til toppen av Grimsåsen. Værgudene var ikke helt på go'sida denne dagen, men medbrakt matpakke og kakao smakte godt i bløtværet. Omtrent halvveis opp til toppen, sjekket rød gruppe utsikten under høyspentlinja ned mot Trysilelva.

Ås

Slik som Grimsåsen, så ligger også Ås på østsida av Trysilelva. Ikke altfor langt unna sentrum ligger Ås, men turen opp dit har en kjempelang oppoverbakke. Egentlig er det en eneste lang oppoverbakke fra barnehagen, men de små stod på. Vel framme smakte det godt med matpakke.

1132 - toppen av Trysilfjellet

Tredje toppturen til rød gruppe gikk til toppen av Trysilfjellet. Turgjengen hadde strålende sol med litt vind. Vel oppe på toppen fikk alle klippet kortet sitt og klatrer opp på den store varden.

Hesten

Denne turen gikk de i forbindelse med høstturen som i år gikk til Knettsetra. Herfra bar de små tøffingene egen sekk med matpakke opp den lange bratta til starten av skitrekket Hesten.

Rødhammeren

Femte og siste turen i årets toppturprogram gikk til Rødhammeren som ligger litt nord for barnehagen. Alle synes det var innmari kult å klatre helt opp på toppen av fjellveggen. Turfølget hadde med pølser som de stekte på bål.

Til slutt var det premier til alle for vel gjennomført toppturprogram!
 

 Toppturene

 Mer informasjon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:27:30