Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Eventyrlig skinnvott på utescenen i Østmojordet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.03.2017 11:50:00
Alle rollene i eventyret Skinnvotten

​Gubben med hunden mistet votten sin, og den fikk sju dyr plass inni! Eventyret Skinnvotten ble en stor suksess på utendørsteateret i Østmojordet barnehage.

Foto: Trysil kommune

​Pilemus Silkehår, Friskefrosk Langelår og Villsvinet Trynebrett skapte stor begeistring i Østmojordet barnehage.

​Og det var de ikke alene om. For de hadde selskap av både Haremann Hopsadans, Revemor Silkesvans, Ulven Aldrimett og Bamsefar Labbdiger.

Skinnvotten

Og tenk - alle disse dyra fikk plass i én vott! Det går an det - i eventyrene. Og i Skinnvotten spesielt. Det var det eventyret de voksne i barnehagen satte opp på utendørsteateret den siste februardagen i 2017, og som ungene ble så begeistret for.

Ukrainsk

Du trodde kanskje det var Alf Prøysen som hadde skrevet det? Det er det ikke, og det vet alle i Østmojordet. Det er et ukrainsk folkeeventyr. Men hvis ikke Alf Prøysen hadde oversatt det til norsk, er det ikke sikkert at vi i Norge hadde hørt om det. Og da er det ikke sikkert at alle disse sju dyra og gubben og hunden hans som var på tur i skogen, hadde funnet vegen til utescenen i Østmojordet barnehage. Så takk til Alf Prøysen, sier vi.

Leketema

Det har handlet mye om språk, tekst og kommunikasjon i barnehagen i det siste, sier styrer Lise Heggeriset Ås, og Skinnvotten er et eventyr ungene kjenner og liker godt.

- Så det var ekstra gøy å se kjente voksne i ulike dyrekostymer. Ungene ble tydelig inspirert, for de laget sin egen forestilling for oss voksne etterpå. Og mye av leken resten av dagen handlet om skinnvotten, sier hun.

Husker ikke du helt hvordan eventyret er, kan du lese det på lenken til høyre.

 Bildeglimt fra Skinnvotten på utescenen i Østmojordet barnehage

Pilemus Silkehår og Friskefrosk LangelårPilemus Silkehår og Haremann HopasadansPilemus Silkehår og Haremann Hopasadans og Revemor SilkesvansPilemus Silkehår og Ulven AldrimettPilemus Silkehår og Ulven Aldrimett og Villsvinet TrynebrettTilbake hos vottenBamsefar Labbdiger løper fra vottenDyra løperPublikum
Sist oppdatert: 01.03.2017 14:30:36