Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nysted på besøk hos Moelven Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 21.10.2016 10:19:25
Unger ved og oppi en stor maskin

​Superspennende med kjempestore maskiner!

Foto: Sissel Brenden, Trysil kommune

 

​Tenk å være liten blant tømmerstokker, store maskiner og flis - det er spennende det. Nysted barnehage forteller her om besøket sitt på Moelven.

- Vi har lært at treet i skogen kommer til Moelven Trysil som tømmerstokker og blir til plank, og når det sages blir det mye flis som man kan lage masse papir av - ja, til og med dopapir!, forteller Sissel Brenden som jobber i Nysted barnehage.

Hvor gammelt er treet?

På besøket sitt lærte de også hvordan man kan finne ut hvor gammelt et tre er, bare ved å telle årringene. Og det kan bli en ganske stor jobb har unga på Nysted erfart.

I hallen

- Før vi fikk være med for å se stedet der stokkene blir til plank, var det på med beskyttelsesbriller og fine gule ørepropper - her ble vi passet veldig godt på, forteller Sissel.

Gaver og hjemturen

Moelven Trysil satte stor pris på å få så trivelig besøk fra de minste, så med seg hjem fikk de både en penn, en refleks og en lommelykt. På turen tilbake hadde de fruktpause på lekeplassen på Prestegardsjordet, og vel tilbake i barnehagen hadde små og store vært i bevegelse i 100 minutter - det er 12 000 skritt det!

Nysted barnehage takker for at de fikk besøke en så spennende bedrift på andre sida av elva!

Bildeglimt fra besøket:

TømmerProduksjonshallØrepropper settes på hos en liten gutt
Unga fikk følge stokkene inn i produksjonshallen.
Foto: Sissel Brenden, Trysil kommune

 

Sist oppdatert: 21.10.2016 12:27:30