Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Stas med Bente-besøk i barnehagen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.12.2017 12:36:45
Bente Kvile Buflod lærer unger å spille tromme

​Det er kjempegøy å tromme og bruke rytmeegg, kan du tro, og ekstra stas når de andre synger akkurat ditt navn i navnesangen.

Foto: Tonje Iren Solvang, Trysil kommune

​Åhhh, gjespet bamsen Knut og sovnet. Men ungene i Nybergsund barnehage var lys våkne. For her skulle det både spilles og danses!

​Det er ikke sikkert bamser tåler bilturer så veldig godt, i alle fall ikke Knut fra kulturskolen. For de kjørte bare sju kilometer omtrent Bente Kvile Buflod og han for å komme til Nybergsund barnehage.

Sovnet fort

Rett skal være rett, Knut var våken da de kom fram. Og han hadde øynene oppe da Bente tok ham på fanget og hilste på ungene. Men så bare gjespet han og sovnet.

Mye leven

Og han måtte være ubegripelig trøtt. For han våknet ikke enda Bente og ungene langt fra var tyste. Bente kom jo for å spille, synge og danse med dem. Og da må det jo bli litt lyd, ja ganske mye faktisk.

Bustebartepinn

Denne sene novemberdagen gikk det i Bjelleklang og Bustebartepinn, to sanger som er så gamle at både besteforeldrene og oldeforeldrene til ungene kan dem. Men de er fiiiine da, og så passer de så godt nå som det er vinter og alt.

Rytmeinstrumenter

De er glade i musikk i Nybergsund barnehage; glade i å synge, glade i å danse og glade i å spille. Så det var stor stas da alle sammen fikk prøve seg på både rytmeegg og tromme når de sang navnesangen.

Svisj,svisj

Det er bare én ting som er synd når Bente kommer til barnehagen. Og det er at tida går så innmari fort. Noen ganger er 45 minutter laaang tid når en er liten. Men når en har det gøy, da er det nesten ikke noe tid i det hele tatt - svisj, svisj. Heldigvis kommer Bente tilbake! Men ikke før i mars - det er lenge til det.

 Bildeglimt fra Bentes besøk i Nybergsund barnehage

Kulturskole gruppebilde 237Bente 242Nybergsund barnehage følger nøye med på Bente Kvile BuflodSpill og dans 250Spill på tromme 258

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 01.12.2017 13:03:20