Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Alle fikk barnehageplass

Portrettbilde av barnehagesjefen

​Barnehagesjef Berit Helen Fossheim.

Foto: Privat

 

​Barnehagesjef Berit Helen Fossheim nådde målet om at alle som søkte, skulle få barnehageplass fra høsten.

Hun sendte ut brev til de 101 søkerne 14. mars. 47 av dem er nye. Resten ønsket å endre plassen de har i dag.

Hovedopptaket

- Rundt 80 av søkerne fikk innvilget sitt førsteønske om barnehageplass, både når det gjaldt ønsket barnehage og oppholdstid. Resterende fikk ikke innvilget førsteønsket sitt, men nesten alle har fikk den oppholdstida de ville ha og det i en av barnehagene de hadde satt opp som alternativ, sier barnehagesjef Berit Helen Fossheim.

Neste skritt

Søkerne må svare på om de tar imot tilbudet innen 25. mars. De som ønsker å klage på hovedopptaket, må gjøre det innen tre uker etter at de fikk brevet om tildelt barnehageplass.
- Etter det foretar vi supplerende opptak. Vi har fått varsel om at enkelte vil si opp sin barnehageplass i løpet av sommeren. Det betyr at det kan åpne seg muligheter for de som ønsker å stå på venteliste, sier Fossheim. 

Inntak hele året

I dag er det flest ledige plasser i grendebarnehagene, men det er også litt ledig kapasitet i enkelte sentrumsbarnehager, ifølge Fossheim. 
- Vi tar inn unger hele året hvis det er noe ledig. I vårhalvåret i fjor tok vi for eksempel inn 12 barn utenom hovedopptaket. Barnehageplassene kan altså raskt fylles opp selv om vi har ledige plasser etter at hovedopptaket er gjort, sier Fossheim.
Hun legger til at antall barn i den enkelte barnehage holder seg stabilt, da flere enn før vil ha hel plass.

 

 

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:27:55