Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Østmojordet barnehage

Østmojordet barnehage ligger i Gamlevegen, sør i Trysil sentrum med flott utsikt mot Trysilelva og Norges største alpinområde, Trysilfjellet.
 Barn ved blomstrende tre
Barnehagen har et stort og variert uteområde som innbyr til aktiv lek og allsidig fysisk aktivitet året rundt. Flott gapahuk med bålplass gir mulighet til både lek, små utflukter og matlaging på bål. Nærheten til skogen gir fine turmuligheter gjennom hele året, og mottoet er at vegen blir til mens vi går! Ved lengre turer har vi mulighet til å ta buss.
 

Tre avdelinger

Barnehagen er godkjent for inntil 50 barn per dag fordelt på tre avdelinger:

  • Hvitveisen er småbarnsavdeling
  • Smørblomsten og Blåklokka er i hovedsak avdelinger for større barn

Lek gir læring

Barnehagens planer, som årsplan og månedsplaner, tar utgangspunkt i rammeplan for barnehagen og Trysil kommunes oppvekstmodell Onga i Trysil.
Leken har en framtredende plass, både inne og ute, og barnehagen har fokus på læring gjennom lek.
Lek og aktivitet bidrar blant annet til utvikling av både språklig og sosial kompetanse, og gode, støttende voksne skal bidra til at barna opplever mestring.  
 

Hjerteprogrammet

I arbeidet med sosial kompetanse bruker barnehagen, i tillegg til lek, Hjerteprogrammet. Det bygger på rammeplanens fagområder Etikk, religion og filosofi og Nærmiljø og samfunn. Hjerteprogrammet skal prege alle dagene i barnehagen, men én dag innimellom har vi spesielt fokus på hvordan vi har det sammen. Da er det hjertesamling der vi snakker om følelser, glede og humor, samhandling og så videre. Hjerteprogrammet deles inn i ferdigheter relatert til tre faser – Jeg, Du og Vi. Målet er at alle skal føle seg verdifulle. Programmet er utarbeidet for barn 3-6 år.

Arrangementer

Barnehagen har sine egne arrangementer gjennom året. På Lucia-arrangementet og sommerfesten blir barnas familier invitert til å delta. I tillegg har vi høsttur, julegrantenning, nissefest, karneval, vinteraktivitetsdag og sommertur (eventuelt et alternativt arrangement). 

De ansatte og samarbeid med hjemmet

De ansatte i barnehagen har mange års erfaring i arbeid med barn og utgjør ei stabil personalgruppe.
Det er pedagogiske ledere i hele stillinger på hver avdeling, og alle er utdannet barnehagelærere. I tillegg har vi to barneveiledere med fagbrev. 
Vi fokuserer sterkt på et godt og nært samarbeid med hjemmet, preget av åpenhet, tillit og respekt, til barnets beste! 

Barnehagens visjon er: Barn som vil, tør og kan! 
 

Åpningstider

Mandag-fredag kl. 7-16.45
Barnehagen har stengt tre uker i juli, samt i romjula og påskeuka.  

Aktuelle søkere og andre interesserte kan kontakte styrer Lise Heggeriset Ås for informasjon og besøk, tlf. 45 97 37 95.
 
Velkommen til oss! 
 

 Aktuelt

Alle
Nyheter
Fant ingen nyheter merket med valgt interesseområde
 

 Ansatte

Sist oppdatert: 10.10.2019 08:39:47