Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Husk gratis trafikkveld for ungdom i kveld kl 17.30

Fire unge gutter, to voksne damer og en voksen mann ved en mørk Audi

​Unge og voksne går sammen når NMK Trysil og kommunen arrangerer gratis temakveld om ungdom og bilkjøring. Fra venstre Mats Åsheim, Tor Eivind Kristiansen, Jonas Thoug, Sindre Baastad, Rita J. Baastad, Beathe H. Sande og Arne Eskil Bråten.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Tirsdag ​5. mai kl 17.30 blir det temakveld om ungdom og bilkjøring i kulturhuset Hagelund. For vi har ingen å miste. Kom!

​Målgruppa er ungdom i alderen 15-24 år og deres foresatte. Men alle som vil, er velkomne og er med i trekningen av flotte premier.

Fersk forskning

Kvelden starter lokalt og nedpå når en ungdom, ei mor og en fra politiet deler sine tanker om ungdom og bil. Så tar ambulansesjåfør og forsker Helge Bærland over og gir oss noen funn fra det ferske forskningsprosjektet Ungdom i bilulykker, et samarbeid mellom Oslo universitetssykehus Ullevål og folkehelseinstituttet med støtte fra Samferdselsdepartementet og Gjensidigestiftelsen. 

Sterke livshistorier

Forskerens fakta etterfølges to sterke historier fra virkeligheten, om hvor fatalt det kan gå i for unge i bil. Vidar Møller Løken og Martin Engesvoll Hasle havnet begge i rullestol og fikk livet snudd på hodet etter trafikkulykker.

Slutter ute

Etter seansen inne inviteres alle ut der Statens vegvesen demonstrerer Bråstoppen, Team Akre viser fram en løpsbil, du kan sjekke blindsonene i et vogntog og snakke med kjøreskolene. NMK Trysil spanderer varme pølser fra grillen og saft.

Premier

Det er også ute de flotte premiene skal trekkes. Vi kan for eksempel friste med gratis EU-kontroll og gavekort på drivstoff, trafikalt grunnkurs, kjøretime, go-karttur på Vålerbanen og en matbit på Bobbos.

Rånere

Det er veksten av unge i rånermiljøet i Trysil som fikk NMK Trysil på tanken om å arrangere trafikkvelden.

- Fordi det er viktig å forebygge slik at ungdommene våre ikke havner i trafikkulykker, sier Rita J. Baastad og presiserer at rånerne slett ikke er noen fartsbøller, og at trafikkvelden er like mye for andre ungdommer og deres foresatte.

God ballast

Hvor viktig temakvelden er, viser det faktum at Hedmark trafikksikkerhetsutvalg støtter den med 20 000 kroner og LHL Trysil med 3 000 kroner.
Ungdommene kan begynne å øvelseskjøre når de er 16 år. Selv om de har ansvarlige, voksne i passasjersetet, kan denne temakvelden være en god ballast å ta med seg på veg ut i trafikken. Sett av et par timer til denne viktige kvelden!

NMK Trysil

Arne Eskil Bråten i NMK Trysil anbefaler også ungdommen om å komme til dem og kjøre på lukket bane.

- Nesten ingen av dem som har kjørt bilcross hos oss, har vært borti uhell i trafikken, eller fått fartsbøter, sier han.

Bedre førere

Sindre Baastad, en av rånerne som lever og ånder for bil, er enig med Bråten.

- Uten bilcrosserfaringa hadde jeg ikke vært en like god sjåfør. Vi har lært å håndtere bilen i krevende situasjoner og handler ofte på ren refleks, sier han.

 

Sist oppdatert: 06.05.2015 00:54:05